Palačinky lehké jako obláček, které nikdy nelepí. Tento rychlý recept si člověk okamžitě zamiluje

cuketové palačinky

Cuketa patří v letních měsících mezi velmi levnou zeleninu. S pomocí tohoto receptu jí můžete použít například jako přísadu do skvělých cuketových palačinek.

Palačinky nemusejí být vždy jen sladkou tečkou za skvělým obědem. Tento oblíbený pokrm je možné udělat na spoustu různých způsobů. Pokud potřebujete ve své kuchyni zpracovat například cuketu, můžete díky tomuto receptu udělat výborné cuketové palačinky, které vás svou chutí dokonale překvapí.

Co budete potřebovat

  • 2 cukety
  • svazek petržele
  • sůl
  • 3 vejce
  • 600 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • lžičku kurkumy
  • 20 ml rostlinného oleje
  • 40 g vlašských ořechů
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 0,5 čajové lžičky hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • svazek kopru

cuketa palačinky

Připravte si těsto

Vezměte si mísu a nastrouhejte do ní cukety. Poté z cuket vymačkejte přebytečnou vodu a k cuketě nasekejte nadrobno petržel. Poté obě ingredience promíchejte. Do vedlejší misky si rozklepněte vejce, k těm přidejte mléko, mouku a kurkumu a vše důkladně promíchejte, abyste ve směsi neměli hrudky. Následně už přisypte ještě dalších 50 g mouky, přidejte olej a metličkou vše ještě jednou rozšlehejte. Vše nakonec nalijte k cuketě s petrželí a promíchejte.

palačinka

Vytvořte náplň palačinek

Nadrťte ořechy v mixéru a dejte je do misky. K ořechům pak přidejte zakysanou smetanu a hořčici. Následně do misky nasekejte kopr, prolisujte česnek, přidejte sůl a vše důkladně promíchejte. Náplň cuketových palačinek tímto máte hotovou a už zbývá jen tyto chutné a skvělé palačinky osmažit.

palačinky

Těsto osmažte v pánvi

Vezměte si větší pánev, dejte do ní rostlinný olej a rozpalte ji. Poté pomocí naběračky dejte těsto do pánve a jednotlivé palačinky osmažte z obou stran tak dlouho, dokud nezačnou chytat zlatavou barvu. Následně do palačinek dejte náplň a můžete je servírovat. Perfektně se hodí na jakoukoliv snídani nebo klidně jako dezert.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*