Na tyto skořicové šneky už jsou mé návštěvy zvyklé. Jsou tak dobré, až mi nikdo nevěří, že je dělám sama

skořicoví šneci

Spousta lidí naprosto miluje chuť skořice ve sladkých dezertech. Díky tomuto jednoduchému receptu tak dopřejete slast plnou chutí díky vaším úžasným skořicovým šnekům.

Rodinné oslavy se velmi často neobejdou bez nějakého sladkého občerstvení. Častokrát se takové pokrmy hodí například k odpolední kávě, u které si přátelé nebo příbuzní povídají. Někteří domácí pekaři se často chtějí před příbuznými vytáhnout s něčím neobvyklým. K tomu by jim mohl pomoci tento jednoduchý recept na naprosto úžasné skořicové šneky.

Co budete potřebovat

  • 250 ml mléka
  • 2,5 lžičky suchého droždí
  • 100 g cukru
  • špetku soli
  • 2 vejce
  • 600 g mouky
  • 280 g másla
  • 200 g hnědého cukru
  • 3 lžíce skořice
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g mascarpone

Těsto

Začněte s těstem

Vezměte si nějaký kastrůlek a nalijte do něj mléko. Dejte jej vařit a rozpusťte v něm bílý cukr s droždím. Jakmile budete mít kompletně vše rozpuštěné, tak kastrůlek z plotýnky sundejte a nechte jej ještě několik minut na teplém místě. Vezměte si misku, do které dejte 80 g másla, sůl, mouku a vejce. Postupně přilévejte cukr s droždím tak, aby vám vzniklo vláčné těsto. To následně přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte jej hodinu nakynout.

Šneci

pusinky z bílku

Sestra se podělila o recept, který její děti zbožňují. Tyhle jablkové pusinky jsou hitem

Vytvarujte skořicové šneky

Těsto si vyndejte na pracovní plochu a rozválejte na tloušťku asi 0,5 cm. Následně jej potřete asi 100 gramy másla, na které poté nasypejte směs skořice a hnědého cukru. Celé těsto důkladně srolujte, aby vám vznikl jeden veliký a dlouhý šnek. To poté nakrájejte na přibližně 5 cm široké šneky. Přendejte je na plech vystlaný pečícím papírem a nechte ještě 30 minut kynout.

Šneci

Celý dezert dokončete

Troubu rozehřejte na 180 °C a šneky do ní dejte na 25 minut. Mezitím si připravte polevu tím, že v malém hrnci na středním plamenu smícháte mascarpone s moučkovým cukrem a máslem. Jakmile se šneci dopečou, tak je polijte polevou. Poté je stačí už jen nechat vychladnout, vyjmout z plechu a naservírovat hostům. K jejich odpolední kávě to bude ta nejlepší možná sladkost, jenž si mohou dát.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*