Šnecí plnění vanilkovým krémem a posypaní mandlovými lupínky: Největší dobrota, kterou můžete upéct! Vnoučata je zbožňují

Doma připravené pečivo se nejčastěji podává ke snídani nebo na svačinu dětem do školy. Přijde vhod i na výletě jako lehké občerstvení.

Pokud rádi pečete, pak jistě oceníte každý nový recept, který rozšíří vaši nabídku domácího pečiva. Díky tomu nemusíte péct stále dokola vyzkoušené moučníky, ale můžete zkusit něco nového, čím se své rodině zavděčíte. Oblíbené bývají sladcí šneci. Jejich příprava je o něco náročnější na čas, ale ve výsledku na vás ček výbornou moučník, který si můžete dát třeba odpoledne ke kávě nebo k čaji.

Co budete potřebovat na přípravu těsta

  • 600 g pšeničné mouky
  • 2 vejce
  • 90 g změklého másla
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 100 g cukru
  • 200 ml teplého mléka
  • 1 lžička sušeného droždí

Co budete potřebovat na přípravu nádivky

  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 moučkového cukru
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • špetka soli
  • 1 balení vanilkového cukru

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte pudingovou nádivku. Do hrnce nalijete mléko a rozšlehaná vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a kukuřičný škrob. Je třeba směs stále míchat a zahřívat, aby se vám v ní nevytvořily hrudky. Jakmile se na povrchu utvoří bublinky varu, tak puding vařte asi 1 až 2 minut do zhoustnutí. Pak ho odstavíte z plotny a necháte ho vychladnout.
  2. Nyní se pustíte do přípravy těsta. Do zadělávací mísy nalijete teplé mléko, přisypete sušené droždí, moučkový cukr, vanilkový cukr a vejce. Dobře zamícháte.
  3. Přidáte změklé máslo a postupně budete přisypávat mouku. Těsto zpracujete tak dlouho, až bude nelepivé a hladké. Zabere to asi 7 minut.

  1. Mísu s těstem přikryjete potravinářskou fólií a dáte do tepla kynout asi na jednu hodinu.
  2. Na pomoučeném stole pak vyválíte plát silný asi 5 milimetrů, který potřete vychladlým pudingem.
  3. Srolujete v roládu a následně budete nití krájet jednotlivé kousky silné asi 1,5 až 2 centimetry. Položíte je na plech vyložený pečicím papírem a necháte je ještě asi 20 minut kynout pod potravinovou fólií.
  4. Pak povrch šneků potřete vajíčkem a posypete lupínky mandlí.
  5. Vyhřejete troubu na teplotu 180 °C a dáte do ní šneky péct na dobu asi 45 minut do zezlátnutí povrchu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*