Bramborové koule plněné karbanátky s překvapením. Smažená dobrota, po které se jen zapráší

bramborové koule

Karbanátek s brambory nebo kaší si z času na čas rád dopřeje každý. Co takhle vyzkoušet neotřelou variantu. Základní ingredience jsou stejné, ale hotové jídlo vypadá úplně jinak.

Milovníci karbanátku a masových kuliček určitě ocení i tento recept, ve kterém je hlavní složkou mleté maso a bramborová kaše. Hlavní rozdíl spočívá v tom, že masové kuličky se balí do bramborového těsta a poté se obalí v trojobalu a usmaží. Výsledkem je vynikající masová koule v křupavém bramborovém kabátku. Příprava není nijak náročná a vystačíte si z běžně dostupnými ingrediencemi.

Na kuličky z mletého masa

  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • sůl, pepř a další koření podle chuti
  • 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 4 snítky petrželky

Na bramborové těsto

  • 1 kg brambor
  • 50 g másla
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 100 g sýra čedar
  • 4 snítky petrželky

Trojobal na smažení

  • 1/2 šálku mouky (60 g)
  • 1 šálek strouhanky (120 g)
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si dejte vařit brambory ve slupce. V míse si připravte směs mletého masa. To smíchejte s nastrouhanou cibulí, drceným česnekem, vejci a slunečnicovým olejem.

masové kuličky

  • Vše důkladně promíchejte, aby se vše spojilo dohromady. Přidejte petrželku, sůl, pepř a vaše oblíbené koření. Vše promíchejte, ruce si potřete olejem a z masa tvarujte středně velké kuličky. Na pánvi si rozpalte vyšší vrstvu oleje a kuličky v něm osmažte do měkka.

masové kuličky na pánvi

  • Uvařené brambory oloupejte, přidejte k nim máslo a důkladně je rozšťouchejte. Do brambor přidejte nastrouhaný sýr, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Vše pořádně promíchejte. Nyní si opět potřete ruce trochou oleje a z bramborového těsta vytvarujte tlustou placku, doprostřed ní umístěte osmaženou masovou kouli a celou ji zabalte do těsta.

balení masových kuliček

  • Vznikne vám velká koule z bramborového těsta, uprostřed které se schovává už hotová masová kulička.

obalování kuliček

  • Nyní si nachystejte věci na trojobal. Kuličky obalte v mouce, vejci a na závěr ve strouhance.

smažení masových koulí

  • Obalené koule smažte ve vysoké vrstvě oleje nebo ve fritéze.

osmažené masové koule

  • Bramborové koule můžete podávat se zeleninovým salátem nebo s oblíbenými omáčkami. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*