Když uděláte na nějakou rodinnou sešlost tento dort, je úplně jasné, že zmizí ze stolu, ani nebudete vědět jak. Je opravdu luxusní.
Když člověk přijde do nějaké cukrárny a tam vidí to velké množství dortů, sbíhají se mu sliny. Ale věděli jste, že takový dort si můžete udělat i sami doma? Do těchto dortů se totiž používá smetana, která v nich hraje tu hlavní roli. Ze smetany se dá udělat naprosto perfektní krém, který je právě v tomto dortu nezbytnou součástí. Bez něj by to totiž rozhodně nebylo ono.
Co budete potřebovat
- 250 ml mléka
- 100 g cukru
- 2,5 lžíce mouky
- vanilkový cukr dle chuti
- 200 g másla
Příprava krému je velmi jednoduchá
Mléko si smíchejte s moukou a metličkou pomalu vymíchávejte, aby v mléku nebyly hrudky. Místo metličky můžete použít mixér na tu nejnižší rychlost. Tuto hmotu dejte na sporák a na středním plamenu vařte vzniklou smetanu do zhoustnutí. Přisypte vanilkový cukr a pořádně promíchejte. Poté sundejte ze sporáku, přikryjte pokličkou a za občasného míchání nechte 40 minut odpočívat.
Můžete udělat i čokoládový krém
Máslo si nechte změknout a poté ho ušlehejte do nadýchané hmoty. Do ní po částech přidávejte vychladlou smetanu a vyšlehejte do vzdušné a homogenní hmoty. Na stejné bázi můžete vytvořit i čokoládový nadýchaný krém. To uděláte tak, že přidáte 2 lžíce kakaa. Pokud máte rádi smetanovější chuť, pak vezměte 20 ml husté smetany, vychlazené a ušlehejte, poté smíchejte mléčnou hmotu a máslo do jednoho krému.
Krém na všechny dorty
Do takového krému můžete přidat i různé náplně, například čokoládové nebo oříškové zdobení, či dokonce mák. Krém perfektně drží tvar, takže ho lze použít do všech různých dezertů, třeba do trubiček i dortů. Potom už si jen vyberte, jaký dort si upečete, ale můžete udělat úplně ten nejjednodušší. Protože díky tomuto krému bude i tak chutnat a vypadat luxusně.