Ne nadarmo se říká, že snídaně je základ dne. Rozhodně bychom ji neměli vynechávat nebo ji jíst ve spěchu. Naopak, právě u snídaně je zapotřebí zachovat klid.
V dnešním světě si málokdo dopřává klidnou a vydatnou snídani, to je ale velká chyba. Právě snídaně, která je prvním jídlem našeho dne, dokáže předem udat, jakým stylem bude náš den vypadat. Abychom měli hned od rána energii, je dobré na snídani nešetřit a vychutnat si ji v klidu. Ideálním snídaňovým receptem jsou například sendviče s vejci.
Ingredience potřebné na přípravu snídaňového sendviče:
- chléb
- vejce – 2 kusy
- zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce
- sůl – ½ lžičky
- sýr – 100 gramů
- půl cibule
Obalovaný chléb je skutečnou pochoutkou
Abychom si mohli sendvič udělat, je zapotřebí nejprve v misce smíchat zakysanou smetanu s vejci. Tuto kombinaci důkladně rozšleháme metličkou tak, aby nám vznikla jednotná směs. Do vzniklé směsi přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr a pořádně promícháme. Přimícháme také nadrobno nakrájenou cibuli.
Mladší sestra mi ukázala geniálně rychlou svačinku, kterou si zamiluje každý. Dělám ji vždy, když nemám čas
Každý krajíc chleba obalíme v připravené směsi
Připravený chléb si nakrájíme na malé plátky, které můžeme v připravené směsi přímo obalit, nebo směs pouze umístit na vrch chleba. Takto přichystané chleby osmažíme na pánvi s rostlinným olejem. Pokud máme směs jen na jedné straně chleba, smažíme jej směsí dolů. Hotové sendviče podáváme s čajem nebo ranní kávou.
Napište komentář