Starší pečivu už nevyhazuji, toto peču k snídani, svačině i pro návštěvy. Rychlý recept na mini pizzu za pár korun

Minipizzu připravíte ze starší bagety a surovin, co máte doma. Nechte se inspirovat receptem na skvělou snídani, večeři i svačinu.  

Hledáte inspiraci na snídani nebo svačinu? Pokud vás již nebaví opakovat ty samé pokrmy stále dokola, vyzkoušejte něco nového. „Čerstvý vítr“ do vaší kuchyně přinese domácí minipizza, pro jejíž výrobu zužitkujete starší bagety a suroviny, které máte běžně v ledničce. S trochou fantazie si ji navíc upravíte sobě přesně na míru – například můžete udělat pizzu pikantní přidáním chilli a česneku, nebo klobásu nahradíte mozzarellou a rajčaty a získáte její jemnou a šťavnatou verzi.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • 2 kusy starší bagety
  • 1 kus klobásy (alternativně párku nebo šunky)
  • 5 kusů vajec velikosti M
  • ½ šálku (125 mililitrů) rostlinného oleje nejlépe slunečnicového
  • 45 mililitrů mléka
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 50 gramů čedaru
  • mletá sladká paprika dle chuti
  • sůl, pepř dle chuti
  • čerstvé bylinky dle chuti

Postup přípravy minipizzy krok za krokem

Jakmile budete mít nachystané všechny suroviny na pracovní desce, můžete se pustit do přípravy minipizzy. Ze všeho nejdříve si k ruce vezměte prkénko a ostrý nůž, kterým nakrájejte obě bagety. Jednotlivé plátky by měly být asi 1,5-2 centimetry tlusté. Nakrájenou bagetu přesypte do mísy a nechte stranou. Nyní si k ruce vezměte středně velkou misku, do které rozklepněte všech 5 vajec. Vejce metličkou rozšlehejte a přidejte k nim nasekané bylinky.

Z bylinek oceníte například petržel, bazalku nebo libeček. V dalším kroku nastrouhejte odvážený tvrdý sýr na hrubém struhadle a hobliny vmíchejte k prošlehaným vejcím. Do vaječné směsi následně přilijte rostlinný olej a mléko.

Celou směs míchejte tak dlouho, dokud nezískáte homogenní hmotu. Tu posléze dle chuti osolte, opepřete a přidejte do ní mletou sladkou papriku – směs opět důkladně promíchejte a dejte na chvíli stranou.

V dalším kroku přípravy si na plech rozložte pečicí papír. Na ten pokládejte kousky nakrájené bagety, které jste nejprve ze všech stran (a důkladně) namočili do sýrovo-vaječné směsi. Na každý kousek bagety položte kolečko klobásy. Tu můžete nahradit libovolnou uzeninou, například párkem nebo složeným kolečkem salámu. Na závěr minipizzy posypte na jemném struhadle nastrouhaným čedarem (pokud jej nemáte, nebojte se jej kompenzovat běžnějším eidamem nebo goudou).

Nyní již zbývá jen minipizzy zapéci. Nejprve troubu předehřejte na 180 °C, a poté do ní vložte plech s minipizzami. Pečte asi 15-20 minut, nebo tak dlouho, dokud se sýr neroztopí. Pokud byste plech vložili do trouby dříve, pro roztopení sýra by bylo potřeba větší množství času. Delší doba pečení by se nicméně negativně podepsala na jednotlivých kouscích bagety – ztvrdly by. Jestliže se vám nechce čekat na rozehřátí trouby, zapněte si ji ihned, jakmile začnete minipizzy připravovat – než skončíte, bude předehřátá.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*