Takto lahodně připravená vepřová krkovice nemá mezi českými recepty žádnou konkurenci

Vepřová krkovice

Vepřové maso se na našich talířích vyskytuje často, není tedy překvapivé, že dojdeme do bodu, kdy vyčerpáme všechny obvyklé recepty. Proto je zapotřebí hledat něco nového.

Pokrmy z jednoho plechu jsou oblíbené nejen proto, že je na ně potřeba minimum nádobí, ale také z toho důvodu, že se jedná o jídlo plné chuti. Tím, že jsou ingredience blízko u sebe, jednoduše mezi sebou chytají všechny možné chutě, a tak je jasné, že finální pokrm je doslova lahůdkou. Kombinace vepřového masa a brambor tento zážitek zaručuje.

Ingredience potřebné na přípravu krkovice na plechu:

  • 500 gramů cibule
  • 2 kilogramy vepřové krkovice
  • 5 gramů soli a pepře
  • 50 mililitrů rostlinného oleje
  • 900 gramů brambor
  • 200 gramů tvrdého sýra
  • 100 gramů řeckého jogurtu
  • 150 gramů majonézy (zakysané smetany)
  • 50 gramů hořčice

Vepřová krkovice

Jídlo, které by se dalo nazvat jako chlapské

Nejprve je zapotřebí zpracovat cibuli, kterou nakrájíme na půlkolečka a rovnoměrně rozprostřeme na dno plechu, který jsme potřeli rostlinným olejem nebo vyložili pečicím papírem. Na menší kousky nakrájíme také vepřovou krkovici, tu umístíme na cibulové lůžko. Maso bohatě osolíme a opepříme, zakápneme jej rostlinným olejem a zlehka promícháme.

Mleté maso

Zapomeňte na suché karbanátky z mletého masa. Díky tomuto receptu získáte ty nejjemnější masové šišky

Vepřová krkovice

Pokrm lahodné chuti z několika vrstev

Na vrstvu masa umístíme brambory, které jsme si oloupali a nakrájeli na plátky. Na hrubém struhadle nastrouháme tvrdý sýr, tím přikryjeme brambory. Jako poslední vrstvu si připravíme jemnou omáčku, kterou celý plech pokryjeme. Tu vytvoříme z kombinace zakysané smetany, řeckého jogurtu a hořčice.

Vepřová krkovice

Podáváme se zeleninovým salátem

Takto připravený plech překryjeme alobalem a pečlivě utěsníme. Umístíme jej do předem vyhřáté trouby a pečeme po dobu 45 minut na 180 stupňů. Jakmile tato doba uplyne, sundáme z plechu alobal a plech umístíme do trouby ještě na dalších 8–10 minut. Výsledný pokrm můžeme podávat samotný, nebo jej ochutit o jemný zeleninový salát.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*