Vepřové maso se na našich talířích vyskytuje často, není tedy překvapivé, že dojdeme do bodu, kdy vyčerpáme všechny obvyklé recepty. Proto je zapotřebí hledat něco nového.
Pokrmy z jednoho plechu jsou oblíbené nejen proto, že je na ně potřeba minimum nádobí, ale také z toho důvodu, že se jedná o jídlo plné chuti. Tím, že jsou ingredience blízko u sebe, jednoduše mezi sebou chytají všechny možné chutě, a tak je jasné, že finální pokrm je doslova lahůdkou. Kombinace vepřového masa a brambor tento zážitek zaručuje.
Ingredience potřebné na přípravu krkovice na plechu:
- 500 gramů cibule
- 2 kilogramy vepřové krkovice
- 5 gramů soli a pepře
- 50 mililitrů rostlinného oleje
- 900 gramů brambor
- 200 gramů tvrdého sýra
- 100 gramů řeckého jogurtu
- 150 gramů majonézy (zakysané smetany)
- 50 gramů hořčice
Jídlo, které by se dalo nazvat jako chlapské
Nejprve je zapotřebí zpracovat cibuli, kterou nakrájíme na půlkolečka a rovnoměrně rozprostřeme na dno plechu, který jsme potřeli rostlinným olejem nebo vyložili pečicím papírem. Na menší kousky nakrájíme také vepřovou krkovici, tu umístíme na cibulové lůžko. Maso bohatě osolíme a opepříme, zakápneme jej rostlinným olejem a zlehka promícháme.
Zapomeňte na suché karbanátky z mletého masa. Díky tomuto receptu získáte ty nejjemnější masové šišky
Pokrm lahodné chuti z několika vrstev
Na vrstvu masa umístíme brambory, které jsme si oloupali a nakrájeli na plátky. Na hrubém struhadle nastrouháme tvrdý sýr, tím přikryjeme brambory. Jako poslední vrstvu si připravíme jemnou omáčku, kterou celý plech pokryjeme. Tu vytvoříme z kombinace zakysané smetany, řeckého jogurtu a hořčice.
Podáváme se zeleninovým salátem
Takto připravený plech překryjeme alobalem a pečlivě utěsníme. Umístíme jej do předem vyhřáté trouby a pečeme po dobu 45 minut na 180 stupňů. Jakmile tato doba uplyne, sundáme z plechu alobal a plech umístíme do trouby ještě na dalších 8–10 minut. Výsledný pokrm můžeme podávat samotný, nebo jej ochutit o jemný zeleninový salát.
Napište komentář