Rady a tipy

Přírodní způsob, který pomůže vyčistit cévy. Stačí použít dvě suroviny ze spíže

7. 12. 2020

Pokud máte vysokou hladinu „špatného“ cholesterolu v krvi, zvyšuje se u vás riziko vzniku kardiovaskulárních chorob. Neznamená to, že se hned musíte začít dopovat prášky. Existuje velmi účinný přírodní způsob, jak snížit cholesterol a ulevit tak vašim cévám a srdci. Hlavními ingrediencemi tohoto účinného přírodního léku jsou citrón a česnek. […]

Rady a tipy

Špatný cholesterol už nebude problém díky účinné přírodní směsi

7. 12. 2020

Vysoký krevní tlak a špatný cholesterol je problémem mnoha osob, a to především ve středním a pokročilém věku. Mnoho studií poukázalo na to, že kardiovaskulární riziko je přímo spojeno s vysokým krevním tlakem a cholesterolem, stejně jako kouření nebo fyzická nečinnost. Rovnováha těchto dvou aspektů je proto důležitá, stejně jako zdravý, aktivní a umírněný životní styl. […]

Rady a tipy

Krájení cibule bez nepříjemného slzení očí, osvědčené způsoby zkušených kuchařů

4. 12. 2020

Cibule je skvělá zelenina, která má jak ve studené, tak v teplé kuchyni nepřeberné způsoby využití. Vaření bez ní si ani nelze představit, ale když dojde na její krájení, většina z nás se tomuto úkonu podle možností velice ráda vyhne a přenechá ho někomu jinému. Krájení cibule je nepříjemné zejména pro lidi s větší citlivostí na její výpary, které vyvolávají zvýšenou produkci slz a lidem často také teče z nosu. […]

Rady a tipy

Bílá a žlutá cibule jsou dva odlišné druhy. Rozdílů je více než jen barva

30. 11. 2020

Cibule je v naší zemi jednou ze základních ingrediencí, kterou dáváme téměř do každého teplého pokrmu. A někteří ji konzumují dokonce i syrovou. Počet těch, kteří si tuto zeleninu do své kuchyně nepustí, je zanedbatelný. Zahradníci, kteří si pěstují cibuli sami, se zpravidla zajímají o odrůdu před nákupem semen. Běžný zákazník v supermarketu nebo na trhu se dívá jen na vzhled. […]