Rady a tipy

Zásady správného sběru hub. Vyvarujte se chybám, které někdy dělají i ostřílení houbaři

6. 10. 2020

Houbařská sezóna je v plném proudu a mnozí lidé si domů nosí houby nejrůznějších druhů. Při jejich sběru je určitě podstatná obezřetnost a v neposledně řadě byste měli mít alespoň základní houbařskou znalost, abyste si domů nepřinesli houbu jedovatou, která se postará o fatální následky po konzumaci. Poradíme vám, jak si počínat jak při sběru samotném, tak při zpracování úlovku. […]

Rady a tipy

Dar přírody jménem tibetská houba. Zbaví organismus škodlivých látek a udržuje hladinu cholesterolu v normálu

23. 9. 2020

Tibetská houba je takový přírodní zázrak, díky němuž vykouzlíte probiotický nápoj plný živin, vitamínů a minerálních látek, jež mají blahodárný vliv na lidské zdraví. Tibetská houba nebo také kefírová houba (kefírová zrna) je původem z Tibetu a Kavkazu, kde se využívá již po tisíciletí jako součást přírodní medicíny. Je označována za elixír mládí a dlouhověkosti. […]

Rady a tipy

Zlaté mléko je netradiční nápoj, který má řadu zdravotních benefitů

20. 9. 2020

Zlaté mléko je poměrně unikátním nápojem, který moc lidí nezná. Většina z nás zná kurkumu jako oranžovo-žluté koření, které je hlavní složkou kari a používá se zejména v asijské kuchyni. To ale zdaleka není všechno, kurkuma má i další využití, díky své krásné a výrazné barvě se už po staletí používá k barvení látek a také v léčitelství. V tom případě se často konzumuje v podobě tak zvaného zlatého mléka. […]

Rady a tipy

Potravin, které výrazně zrychlí váš metabolismus a nastartují spalování tuků

8. 9. 2020

Trápíte se již několik let s nadváhou, nebo snad obezitou a chtěli byste svůj životní styl zcela změnit? Zaměřte se na metabolismus. Je důležité do svého denního harmonogramu zařadit pravidelný pohyb a změnit jídelníček. Jíst byste měli potraviny, které pro organismus nejsou nijak zatěžující. Vhodná je zelenina, ovoce, libová masa a ryby. Některé druhy potravin jsou však vhodnější více. Nastartují totiž vaše spalování, a to přesně při redukci hmotnosti potřebujete. Na co se tedy zaměřit? […]

Rady a tipy

Skladujte česnek tak, aby dlouho vydržel čerstvý a byl stále kvalitní

31. 8. 2020

Česnek je v české kuchyni nenahraditelnou surovinou. Mnozí zahrádkáři si jej pěstují sami na zahrádce. Ti, co zaseli v zimě sklízí v červenci. Zahradníci, kteří se pustili do výsadby česneku na jaře, pak sklidí plodiny ke konci srpna. Tak jako tak je nutné česnek vhodně skladovat, aby nezplesnivěl. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Otvírák není potřeba. Konzervu lze jednoduše otevřít i bez něj

19. 8. 2020

Občas se každý z nás může dostat do situace, kdy potřebuje otevřít konzervu, avšak po ruce není žádný otvírák ani jiný vhodný nástroj k otevření. Takovéto příhody se stávají zejména v přírodě, na turistickém výletě. Jak si s tím tedy nejlépe poradit a dostat se k jídlu co nejrychleji a nejefektivněji? V tomto ohledu vám poradí Taras Kulakov a jeho přítel v následujícím videu. Je to opravdu až neuvěřitelně snadné. […]

Rady a tipy

Konzumace sádla má celou řadu pozitivních účinku na lidský organismus

15. 8. 2020

Mnozí odborníci zabývající se řízeným hubnutím a redukčními jídelníčky tvrdí, že jíst sádlo je špatná věc. Že je jeho konzumace je škodlivá a tuky bychom v případě redukce hmotnosti měli jednoznačně vyloučit z jídelníčku. Jiná skupina podobně smýšlejících jedinců je však přesvědčena o tom, že tuky v rozumné míře škodlivé nejsou, a naopak dokážou naše zdraví ochránit. Jak je tomu tedy ve skutečnosti? […]

Rady a tipy

Správné skladování vajec prodlouží jejich trvanlivost

14. 8. 2020

Mnoho hospodyněk po nákupu, když koupí vejce, řeší problém, jak je do lednice umístit. Často totiž chladničky obsahují zásobníky na osm až devět kusů vajíček. V moderní době je však možné si poradit mnoha způsoby. Jedním z nich je pořízení speciálního plastového podnosu, do kterého se vejde naráz větší množství vajíček. […]

Rady a tipy

Rozmrazování masa má svá pravidla, která se kvůli bezpečnosti vyplácí dodržovat

7. 8. 2020

Pokud se chcete vyhnout každodenním nákupům, je nasnadě udělat si zásoby v mrazáku. Tam může patřit i maso. V případě, že se rozhodnete mražené potraviny spotřebovat a budete z nich chtít něco uvařit, je zapotřebí při rozmrazování postupovat určitým způsobem. Zvlášť u masa je to velice důležité. Ideální je samozřejmě vařit z masa čerstvého, ale ne vždy se to podaří. […]

Rady a tipy

Konzumace melounu podporuje nejen vylučování toxinů z těla

3. 8. 2020

Doktor Horatiu Albu je rumunský výzkumník, který se zabývá především molekulární biologií. Muž zkoumal účinky, jaké má meloun, na lidský organismus a přišel ze zajímavými zjištěními. Potvrzuje tak mnoho tezí, které hovoří a pozitivní přínosu melounu. Jak tedy tohle oblíbené letní ovoce dokáže pomoci? […]