Rady a tipy

Slaniny se nemusíte bát. Při konzumování rozumného množství je zdraví prospěšná

1. 8. 2020

Lidé, kteří se soustředí na udržení své hmotnosti, mohou všechna tučná jídla, kam patří i slanina, odsuzovat. Nelze tvrdit, že jsou zdravá, avšak pár výjimek lze mezi nimi najít. Jednou z nich je například slanina. Mnozí tvrdí, že její konzumace obecně tělu škodí, ale opak je pravdou. Má mnoho blahodárných účinků pro náš organismus, jelikož obsahuje především vitamín B2, thiamin, niacin, retinol, selen a také draslík, vápník a fosfor. […]

Rady a tipy

Častá konzumace určitých potravin může škodit zdraví více, než si myslíme

18. 7. 2020

Vyvážený jídelníček je základem pro zdraví duševní a hlavně fyzické. Měly by v něm být zahrnuté jak bílkoviny, tuky, tak sacharidy. I dostatečný příjem vitamínů a minerálů je důležitý. Množství konzumovaného jídla by mělo být rovněž odvislé od pohybové aktivity. Příjem a výdej by měl být dá se říct v rovnováze. Člověk by však měl jíst obecně vše, co je energeticky a výživově hodnotné pro tělo. Lékaři ovšem vydali doporučení, jakým potravinám je dobré se raději vyhnout. […]

Rady a tipy

Jak správně zamrazit česnek, aby vydržel kvalitní co nejdéle

17. 7. 2020

Česnek je pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálů velice blahodárný pro náš organismus. Abyste jej nemuseli neustále loupat a kupovat, je možné ho i zamrazit. A pokud to uděláte správně, nenarušíte tímto procesem nikterak jeho chuť ani konzistenci. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Vhodná úprava jídelníčku pomůže výrazně snížit hladinu cholesterolu

14. 7. 2020

Téměř třetina populace má problém s tím, že má zvýšený cholesterol v krvi. Obtíže způsobuje především ten „zlý“ cholesterol, který nazýváme odborně LDL. Tato dá se říct patologie dokáže zapříčinit celou řadu dalších život ohrožujících onemocnění. Proto je nasnadě pečovat o své zdraví a snažit se udržet míru LDL cholesterolu v optimální výši, která není pro organismus škodlivá. Jednou z možností je samozřejmě hodnotná a zdravá strava. Existuje 5 potravin, které vám s kompenzací vyššího cholesterolu dobře pomohou. Jaké to jsou? […]

Rady a tipy

Skvělý způsob, jak zamrazit jahody a vychutnat si je i během zimy

30. 6. 2020

Jahody jsou velice oblíbené ovoce, jasně červené barvy, příjemného aroma a lahodné chuti. Obsahují mnoho vitamínů, jako například vitamín A, B, C, E, dále je v nich i minimum cukru a velké množství vody. Jsou tedy rovněž dietní a lze je jíst v jakémkoliv množství. […]

Rady a tipy

Čerstvost masa můžete ověřit již u regálu v obchodě

23. 4. 2020

Čerstvost masa je důležitá jak proto, aby vám chutnalo, tak proto, abyste neměli zdravotní potíže. Jak se dá ověřit, že je vše v pořádku? Pokud nakupujete u malého a známého řezníka, je celkem jisté, že ten bude na kvalitu dbát. Co ale ve velkých obchodech, v supermarketech, kde často nevíte, co může být na mističce zabaleno? Poradíme vám několik triků, jak správně vybrat kuřecí maso. […]

Rady a tipy

Slanina a sádlo: Dříve škodlivé, dnes doporučované potraviny

18. 4. 2020

Slanina a sádlo patří mezi typicky české potraviny, které byly až do nedávné doby považovány za nezdravé a jejich konzumace byla ze strany lékařů poměrně striktně zakazována. Nyní se ale k těmto potravinám znovu začínáme navracet. Nejnovější výzkumy totiž ukazují, že zdaleka nejsou tak nezdravé, jak jsme si dlouho mysleli. […]

Rady a tipy

Potraviny, které dokaží vyvážit hormonální nerovnováhu znáte i vy

10. 4. 2020

Hormony hrají v našem těle důležitou roli, od regulace nálady, přes tělesnou hmotnost, až po další funkce. Proto je důležité zajistit hormonální rovnováhu. Pokud hormony nejsou v rovnováze, jsme vystavení výkyvům nálad, problémům se štítnou žlázou, nárůstu hmotnosti, bolestivé menstruaci a mnoho dalším zdravotním problémům. […]

Rady a tipy

Pozor na potraviny, které podporují vznik zánětů

5. 4. 2020

Zánět je nepříjemné a závažné onemocnění. Existují potraviny, které mají protizánětlivé schopnosti a jeho vzniku zabraňují. Ovšem existují také potraviny, které naopak vznik zánětů podporují. Většinou se jedná o smažená jídla, nadbytek omega6 ve stravě, maso zvířat, které konzumují zrna, cukr, alkohol, vysoce rafinovaná mouka, transmastné tuky, mléko a některé mléčné výrobky, atd. […]

Rady a tipy

Šťáva z citronu i bez odšťavňovače. Stačí ho vložit do mikrovlnné trouby

23. 2. 2020

Šťáva z citronu se hodí do jídel, ale i do nápojů. Jak ji z něho dostat, pokud nemáte lis ani odšťavňovač? Pomůže mikrovlnka. Pokud ji máte, můžete si být jisti, že jakéhokoliv jiného kuchyňského pomocníka nebudete stoprocentně potřebovat. Daný postup je maximálně jednoduchý a zvládne ho každý. Doslova za pár desítek vteřin. […]