Tento delikátní čokoládový dezert sní můj manžel vždy na posezení. Je mou volbou č. 1, když nestíhám

Dort

Kombinace oříšků a čokolády je zaručeným úspěchem. Během chvíle v kuchyni vytvoříme pokrm, který naši hosté budou chtít jíst stále dokola.

Dort s čokoládou a ořechy je jedním z těch dezertů, které nezklamou. Jeho bohatá chuť a krémová konzistence jsou prostě neodolatelné. Pokaždé, když se pustíme do přípravy tohoto lahodného dortu, není pochyb o tom, že se brzy sejde spousta přátel u stolu. A co je nejlepší, nikdo se nenabaží jen jednoho plátku.

Ingredience potřebné na dort:

  • 500 gramů sušenek
  • 1 litr mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 300 gramů cukru krystalu
  • 250 gramů másla
  • 100 gramů hořké čokolády
  • 300 gramů mletých lískových oříšků
  • 100 gramů bílé čokolády
  • 300 gramů mletých sušenek

Ingredience potřebné na polevu:

  • 150 gramů čokolády
  • 1 lžíce mléka
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
Cuketová buchta

Tento geniálně lahodný dezert je tak chuťově výrazný díky ingredienci, kterou podceňuje většina lidí

Základem celého dezertu je pudink

Pudinkový prášek smíchejte s cukrem a 200 mililitry mléka. Zbytek mléka dejte na plotnu a přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přidejte směs pudinkového prášku a cukru. Míchejte neustále, dokud směs nezhoustne. Poté odstavte pudink z ohně a přimíchejte nakrájené máslo. Míchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí a pudink získá hladkou konzistenci.

Ze vzniklé směsi tvoříme krémy

Krém rozdělíme na 2 stejné části. Do jedné části přidáme hořkou čokoládu a nasekané lískové oříšky, zatímco do druhé části přidáme bílou čokoládu a mleté sušenky. Díky této kombinaci ingrediencí získá každá část krému jedinečnou chuť a texturu, které budou skvěle doplňovat jeden druhého.

Dort

Nyní jen vrstvíme připravené pudinky

Na připravený tác rozvrstvíme sušenky. Na ně naneseme 6 lžic krému z hořké čokolády, následně také 6 lžic smetany s bílou čokoládou a přidáme další vrstvu sušenek. Takto pokračujeme, dokud nám vystačí krémy. Vše zakryjeme polevou, která vznikne rozpuštěním čokolády s olejem a mlékem. Dort necháme odpočinout v lednici, ideálně přes noc.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*