Kombinace oříšků a čokolády je zaručeným úspěchem. Během chvíle v kuchyni vytvoříme pokrm, který naši hosté budou chtít jíst stále dokola.
Dort s čokoládou a ořechy je jedním z těch dezertů, které nezklamou. Jeho bohatá chuť a krémová konzistence jsou prostě neodolatelné. Pokaždé, když se pustíme do přípravy tohoto lahodného dortu, není pochyb o tom, že se brzy sejde spousta přátel u stolu. A co je nejlepší, nikdo se nenabaží jen jednoho plátku.
Ingredience potřebné na dort:
- 500 gramů sušenek
- 1 litr mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 300 gramů cukru krystalu
- 250 gramů másla
- 100 gramů hořké čokolády
- 300 gramů mletých lískových oříšků
- 100 gramů bílé čokolády
- 300 gramů mletých sušenek
Ingredience potřebné na polevu:
- 150 gramů čokolády
- 1 lžíce mléka
- 3 lžíce slunečnicového oleje
Tento geniálně lahodný dezert je tak chuťově výrazný díky ingredienci, kterou podceňuje většina lidí
Základem celého dezertu je pudink
Pudinkový prášek smíchejte s cukrem a 200 mililitry mléka. Zbytek mléka dejte na plotnu a přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přidejte směs pudinkového prášku a cukru. Míchejte neustále, dokud směs nezhoustne. Poté odstavte pudink z ohně a přimíchejte nakrájené máslo. Míchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí a pudink získá hladkou konzistenci.
Ze vzniklé směsi tvoříme krémy
Krém rozdělíme na 2 stejné části. Do jedné části přidáme hořkou čokoládu a nasekané lískové oříšky, zatímco do druhé části přidáme bílou čokoládu a mleté sušenky. Díky této kombinaci ingrediencí získá každá část krému jedinečnou chuť a texturu, které budou skvěle doplňovat jeden druhého.
Nyní jen vrstvíme připravené pudinky
Na připravený tác rozvrstvíme sušenky. Na ně naneseme 6 lžic krému z hořké čokolády, následně také 6 lžic smetany s bílou čokoládou a přidáme další vrstvu sušenek. Takto pokračujeme, dokud nám vystačí krémy. Vše zakryjeme polevou, která vznikne rozpuštěním čokolády s olejem a mlékem. Dort necháme odpočinout v lednici, ideálně přes noc.
Napište komentář