Spousta lidí má velmi ráda jakékoliv čokoládové sladkosti. S pomocí tohoto skvělého a jedinečného dezertu si svou lásku k čokoládě budete moci ještě daleko více prohloubit.
Čokoláda je velmi oblíbeným druhem sladkostí u velikého počtu lidí. Někteří mají rádi jen obyčejné tabulky, jiní zase naopak nedají dopustit na tyčinky či oplatky s velkým množstvím čokolády. Jsou také ovšem ti, kteří dávají přednost spíše různým dortům a dezertům. Nejen pro ně je tu tak tento skvělý recept, díky kterému uděláte úžasný dezert plný čokolády.
Co budete potřebovat
- 60 g mandlové mouky
- 130 g moučkového cukru
- 95 g mouky
- 2 vaječné bílky
- 200 g nutelly
- 120 g tenkých palačinek
- 1 l smetany
- 500 g čokolády
- 80 g cukru
- 80 g kakaa
Nejdříve upečte základ
V misce si smíchejte mandlovou mouku, moučkový cukr, 15 g mouky a promíchejte. Ve vedlejší misce si našlehejte vaječné bílky, které poté přidejte k ostatním ingrediencím. Vše společně promíchejte. Plech vystelte pečícím papírem, nalijte na něj směs a rovnoměrně jí rozprostřete. Rozehřejte si troubu na 220 °C a směs do ní dejte na 10 minut péct. Po uplynutí této doby plech z trouby vyjměte. Stejný postup aplikujte ještě na druhou vrstvu, kterou však upečte jen na 180 °C.
Vytvořte skvělou náplň
V kastrůlku si rozpusťte 300 g čokolády a postupně do ní zamíchejte 600 ml ušlehané smetany. Vezměte plech s druhou vrstvou a rovnoměrně na ní rozprostřete čokoládu se smetanou. Natrhejte palačinky na drobné kousky a smíchejte je s nutellou. Touto směsí udělejte další vrstvu, kterou následně přikryjete upečeným mandlovým základem.
Nejjemnější koláč, který lze z jablek připravit: Ostatní dezerty se mohou jít rovnou zahrabat
Celý dezert dokončete
Dezert dejte přes noc vychladnout a ztuhnout do lednice. Druhý den v kastrůlku rozpusťte zbytek čokolády se zbytkem smetany. Směs nechte vychladnout a mixérem jí poté ušlehejte. Výslednou čokoládovou šlehačku rozprostřete po vršku dezertu. Na závěr v malé mističce smíchejte cukr s kakaem a celý vršek dezertu ještě posypejte.
Napište komentář