Neuvěřitelně jemný a chutný dezert připravíme z ingredience, do které bychom to neřekli. Ideální recept, který se hodí hlavně na letní období.
Zdá se to jako nepředstavitelné, ale i ze zeleniny, do které bychom to předem neřekli, se dá připravit lahodný dezert. Jeho chuť je naprosto úchvatná a jemnost tohoto dezertu nás překvapí. Hosté budou překvapeni, až se dozví, že hlavní surovinou, kterou na přípravu dezertu potřebujete, je cuketa.
Ingredience potřebné na přípravu cuketového dezertu:
- 150 gramů hořké čokolády
- 100 gramů cukru (ideálně moučkový)
- 140 gramů jablečného pyré
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 130 gramů hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ¾ lžičky jedlé sody
- 30 gramů kakaa
- 200 gramů nastrouhané cukety
Vodní lázeň nebo mikrovlnná trouba jsou potřebnými pomocníky
Chcete-li si připravit neodolatelně chutný čokoládový dort z cukety, začněte tím, že čokoládu nakrájíte na drobné kousky a umístěte do misky. Poté čokoládu buď roztavte v mikrovlnné troubě, nebo ji umístěte nad vodní lázeň a nechte zvolna tát. Jakmile je čokoláda roztavená, odstavte ji stranou, aby mírně vychladla.
Tento lahodný jablečný koláč dělám vždy, když čekám na výplatu. U manžela s ním vždy zaboduji
Zeleninu přeměníme na sladké těsto
Ve velké míse smíchejte cukr, jablečný protlak, vejce a vanilkový extrakt do hladka. Postupně přidejte prosátou mouku, sůl, jedlou sodu a kakao, a vše důkladně promíchejte. Do této směsi vmíchejte nastrouhanou cuketu, která dodá těstu vlhkost. Následně přilijte roztavenou čokoládu a celou směs lehce promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Cuketa dodá těstu nečekanou vláčnost, výsledek nás překvapí
Připravené těsto přelijte do vymazané a moukou vysypané čtvercové formy o rozměru 20×20 cm a povrch těsta rovnoměrně rozetřete. Dort pečte v troubě předehřáté na 175 °C po dobu přibližně 40 minut. Po upečení dort vyjměte z trouby a nechte ho ve formě zcela vychladnout. Nyní je možné dezert podávat ke kávě nebo odpolednímu čaji.
Napište komentář