Tento lahodný nepečený dort strčí do kapsy všechny recepty, které znám. Zachraňuje mě, když nestíhám

Piškotový dort

Oblíbeným pokrmem, po kterém během nákupu často sáhneme, je krtkův dort. Jemu podobný dezert si ale během chvíle dokážeme připravit i doma a to bez nutnosti pečení.

Krtkův dort je tradiční český dezert, který se skládá z vrstev piškotového těsta, krému a ovocné náplně. Často je ozdobený kousky ořechů, šlehačkou nebo ovocem. Tento dort je oblíbený pro svou jednoduchost přípravy a lahodnou chuť a takový dezert pro vás máme připravený také. Usnadníte si s ním práci a nahradí i tento všemi milovaný dezert.

Ingredience potřebné na piškotový dort:

  • sušenky – 350 gramů
  • máslo – 90 gramů
  • mléko – 30 mililitrů

Ingredience potřebné na krém:

  • žloutek
  • cukr – 80 gramů
  • kukuřičný škrob – 60 gramů
  • mléko – 500 mililitrů
  • bílá čokoláda – 50 gramů
  • mascarpone – 100 gramů
Krém

Domácí karamelový krém ze 3 ingrediencí: Hodí se doslova do každého dezertu. Ušetří vám spoustu peněz

Piškotový dort

Základem i nepečeného dortu je jeho korpus

Na korpus si rozemelte sušenky na jemnou strouhanku a smíchejte je s mlékem a rozpuštěným máslem. Tuto směs rozdělte na dvě stejné části. Jednu část sušenkového těsta dejte do formy na dort o průměru 20 cm a důkladně přitlačte dolů. Vložte dortový základ na pár minut do lednice.

Piškotový dort

Čas odpočinku využijeme na krém

Nyní spojte žloutek s cukrem a důkladně promíchejte. Postupně do směsi přidejte kukuřičný škrob a poté mléko, přičemž stále míchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Na středním plameni směs neustále míchejte a nechte zhoustnout. Pudinkový základ odeberte z ohně a přidejte k němu bílou čokoládu a mascarpone. Míchejte, dokud se ingredience ve směsi nerozpustí.

Piškotový dort

Nyní stačí jen ingredience spojit a nechat odpočinout

Připravený krém naneste na korpus a přikryjte další vrstvou piškotu. I na ní dejte vrstvu krému a dort vložte do chladu, kde jej necháte 4 hodiny odpočívat. Na ozdobu můžete dort posypat moučkovým cukrem. Jedná se o ideální pokrm k nedělní kávě nebo na oslavu narozenin. Jeho jednoduchostí budete překvapeni, chuť je ale lahodná.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*