Oblíbeným pokrmem, po kterém během nákupu často sáhneme, je krtkův dort. Jemu podobný dezert si ale během chvíle dokážeme připravit i doma a to bez nutnosti pečení.
Krtkův dort je tradiční český dezert, který se skládá z vrstev piškotového těsta, krému a ovocné náplně. Často je ozdobený kousky ořechů, šlehačkou nebo ovocem. Tento dort je oblíbený pro svou jednoduchost přípravy a lahodnou chuť a takový dezert pro vás máme připravený také. Usnadníte si s ním práci a nahradí i tento všemi milovaný dezert.
Ingredience potřebné na piškotový dort:
- sušenky – 350 gramů
- máslo – 90 gramů
- mléko – 30 mililitrů
Ingredience potřebné na krém:
- žloutek
- cukr – 80 gramů
- kukuřičný škrob – 60 gramů
- mléko – 500 mililitrů
- bílá čokoláda – 50 gramů
- mascarpone – 100 gramů
Domácí karamelový krém ze 3 ingrediencí: Hodí se doslova do každého dezertu. Ušetří vám spoustu peněz
Základem i nepečeného dortu je jeho korpus
Na korpus si rozemelte sušenky na jemnou strouhanku a smíchejte je s mlékem a rozpuštěným máslem. Tuto směs rozdělte na dvě stejné části. Jednu část sušenkového těsta dejte do formy na dort o průměru 20 cm a důkladně přitlačte dolů. Vložte dortový základ na pár minut do lednice.
Čas odpočinku využijeme na krém
Nyní spojte žloutek s cukrem a důkladně promíchejte. Postupně do směsi přidejte kukuřičný škrob a poté mléko, přičemž stále míchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Na středním plameni směs neustále míchejte a nechte zhoustnout. Pudinkový základ odeberte z ohně a přidejte k němu bílou čokoládu a mascarpone. Míchejte, dokud se ingredience ve směsi nerozpustí.
Nyní stačí jen ingredience spojit a nechat odpočinout
Připravený krém naneste na korpus a přikryjte další vrstvou piškotu. I na ní dejte vrstvu krému a dort vložte do chladu, kde jej necháte 4 hodiny odpočívat. Na ozdobu můžete dort posypat moučkovým cukrem. Jedná se o ideální pokrm k nedělní kávě nebo na oslavu narozenin. Jeho jednoduchostí budete překvapeni, chuť je ale lahodná.
Napište komentář