Dorty jsou všeobecně velmi oblíbenou a vyhledávanou pochoutkou, pokud ještě k tomu dokážeme trefit kombinaci chutí, která k sobě ladí, máme vyhráno.
Lehký, jemný, a přesto chutný a ingrediencemi nabitý dort, to je přesný dezert, který chce mít každý na stole. A právě tyto podmínky splňuje následující recept, s jehož pomocí si dokážeme snadno a rychle připravit banánovo-ořechový dort, který je plný krému. Ten nám zaručí jeho vláčnost, kombinace banánu a ořechů zase jedinečný chuťový zážitek.
Ingredience potřebné na přípravu korpusu:
- 6 vajec
- 6 polévkových lžic moučkového cukru
- 6 polévkových lžic hladké mouky
- 6 polévkových lžic mletých vlašských ořechů
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 polévková lžíce kakaového prášku
Ingredience potřebné na přípravu krému:
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 12 polévkových lžic moučkového cukru
- 7 polévkových lžic hladké mouky
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 litr mléka
Ingredience potřebné na ozdobu:
- 200 gramů hořké čokolády
- 5 banánů
- šťáva z 1 pomeranče
Pokud máte doma tyto 3 přísady, uložte si tento recept na nejnadýchanější nepečený dort
Ingrediencí mnoho, postup jednodušší, než se zdá
Jako první si připravíme korpus. Vezmeme si velkou misku, ve které nejprve smícháme vejce s cukrem, do dobře promíchané směsi budeme postupně přidávat mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a nasekané ořechy. Směs postupně mícháme tak, aby nám vznikla jednotná hmota. Tu umístíme na plech, který jsme si předem vyložili pečicím papírem.
Lehkost a jemnost dezertu dodá dokonale vyšlehaný krém
Korpus pečeme v troubě, kterou jsme si předem předehřáli na 180 stupňů. Na jeho upečení budeme potřebovat zhruba 20 minut, mezitím si připravíme lahodný a vláčný krém. Na ten budeme potřebovat teplé mléko a mísu, ve které si nejprve smícháme vejce, mouku, cukr a pudinkový prášek. Do této směsi postupně nalijeme horké mléko a mícháme do té doby, dokud nám nevznikne hustá směs. Do ní nakonec přimícháme také máslo.
Jednoduše vrstvíme až k dokonalému výsledku
Hotový korpus necháme vychladit a poté na něj umístíme plátky banánu. Ty pokapeme pomerančovou šťávou a na takto připravený plech rovnoměrně rozetřeme hotový krém. Připravený dort umístíme na několik hodin do lednice, závěrečné zdobení uděláme až po jeho opětovném vyndání z chladu, a to za pomoci nastrouhané čokolády.
Napište komentář