Tiramisu je velmi oblíbeným dezertem hlavně proto, že se obsahuje kávu. I takový dezert lze připravit neobvyklým způsobem a přesto zaujmout.
Dort tiramisu je italskou klasikou. V české kotlině jsme si jej ale upravili tak, aby jeho příprava nebyla náročná a zvládl ji i naprostý začátečník. Přípravy tohoto oblíbeného kávového dezertu se tedy bát nemusíte, jedná se o dort nenáročný, na který nejsou potřeba speciální ingredience ani dovednosti.
Ingredience potřebné na přípravu tiramisu piškotů:
- 6 vajec
- 150 gramů mouky
- 150 gramů krupicového cukru
- 1 lžička instantní kávy
Ingredience potřebné na přípravu krému:
- 250 gramů mascarpone
- 200 mililitrů smetany ke šlehání
- 30 mililitrů kávového likéru
- 150 gramů vanilkového cukru
- kakao
Tento recept na mňamózní citronový koláč by měl znát každý. Uložte si ho, než na něj zapomenete
Návštěvu rozhodně překvapíme domácím piškotem
Vezmeme si k ruce misku, ve které nejprve vyšleháme vejce s cukrem. Do této směsi přidáme instantní kávu a pokračujeme ve šlehání do té doby, dokud nám nevznikne nadýchaná pěna. Do ní postupně prosejeme mouku a stále mícháme. Vznikne nám tekuté těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů po dobu 10 minut.
Tiramisu rolka je hotová během několika minut
Hotové těsto vyjmeme z trouby a srolujeme. Necháme jej vychladnout a připravíme si krémovou náplň. Na tu budeme potřebovat smíchat mascarpone spolu s cukrem a kávovým likérem. Ke směsi přidáme také smetanu, kterou jsme si vyšlehali. Hotový krém dáme na chvíli do ledničky, aby nám ztuhnul a lépe se s ním pracovalo.
Díky srolování se nám bude s piškotem lépe pracovat
Nyní si vezmeme k ruce srolovaný piškot, který pomalu rozvineme a naplníme krémem. Jakmile je tento krok hotový, těsto opět srolujeme. Na celém jeho povrchu jej pokryjeme tenkou vrstvou krému a posypeme kakaovým práškem. Další zdobení je již závislé na naší fantazii, můžeme použít kávová zrna nebo jiné sušenky, aby nás výsledný pokrm lahodil také oku.
Napište komentář