Maminčin strouhaný koláč: Jakmile ho jednou uděláte, nebudete už chtít žádný jiný. Ke kávičce nebo čaji neexistuje nic lepšího

Tento tvarohový koláč je velmi jednoduchý na přípravu, takže pokud nevíte, co na odpoledne upéct, rozhodně ho vyzkoušejte.

Pokud patříte k lidem, kteří nemají moc v lásce pečení, protože jim to přijde zdlouhavé a zkrátka vás to nebaví, bude tento tvarohový koláč něco pro vás. Je totiž extrémně jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne i úplný začátečník. Takže pokud chcete potěšit vaši rodinu něčím neobvyklým, rozhodně ho vyzkoušejte. Zaručujeme, že si všichni pochutnají.

Co budete potřebovat

  • 450 g mouky
  • 10 g vanilkového cukru
  • 200 g másla
  • lžíce zakysané smetany
  • lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • půl lžičky soli
  • 320 g cukru
  • 720 g tvarohu

Je to opravdu jednoduché

Studené máslo si dejte do mísy s moukou a tyto ingredience rukama promíchejte, dokud z nich nevznikne drobenka. Do směsi ještě přidejte prášek do pečiva a opět promíchejte. V samostatné misce smíchejte dvě vejce, 120 gramů cukru a sůl. Ingredience vyšlehejte do hladka a poté je vlijte do připravené drobenky. Vytvořte si měkké těsto, které poté rozdělte na dvě části. Obě poté zabalte do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice.

Do čisté misky si dejte tvaroh, 200 g krupicového cukru, vejce, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a špetku soli. Ingredience vyšlehejte do hustého a hladkého krému. Těsto si vyválejte na velikost formy a poté ho do ní vyskládejte. Na těsto rovnoměrně naneste krém. Menší hrudku těsta si nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte ho na tvarohovou náplň. Musí být ale úplně všude.

A máte hotovo

Troubu si předehřejte na 180 stupňů a koláč pečte úplně do zlatova. Teď už jen zbývá nechat dort vychladnout a poté rozkrájet a můžete podávat. K tomuto dezertu se vlastně hodí úplně všechno, ať už čaj a nebo káva. Tak i tak si můžete být jisti tím, že vám za tento koláč vaši blízcí poděkují. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*