Unikátní mandarinkový dezert, který chutná ještě lépe, než vypadá: Postup je přitom tak snadný

Dezert s mandarinkami tvar rolády krájení

Rodinné oslavy, dětské party, večírky s přáteli, tam všude chceme oslnit a překvapit. S tímto dezertem budete doslova za hvězdu!

Pokud jste také někdy chystali dětské narozeninové odpoledne, rodinnou oslavu nebo jinou sváteční sešlost, pak víte, že oslnit zajímavým pohoštěním není vždy jednoduché. Díky tomuto tipu na originální, efektní, chutný dezert si o vašich kulinářských schopnostech bude (pochopitelně v dobrém) ještě dlouho vyprávět široké okolí. Navíc tato laskomina vypadá složitě, ale její příprava je až legračně jednoduchá.

Mandarinkový dezert à la roláda s překvapením

Je to roláda, není to roláda… Inu, vlastně není, ale to nemusí nikdo vědět. Kouzlo této dobroty spočívá ve využití správných surovin, které jsou ovšem dostupné, a obyčejné plastové láhve. Jde spíše o špalek s mandarinkovým překvapením uvnitř. Ovoce se objeví až při řezu, což je přesně ten efekt, který si žádáme a který oslní všechny spolustolující. Zejména děti budou mít oči navrch hlavy!

Ingredience:

  • Agar-agar – 14 g;
  • Cukr krystal – 60 g;
  • Mléko – 1 l;
  • Mandarinky – 5 ks;
  • Další mléko – 150 ml.
Vrstvený dezert krájení dvoubarevného hranatého dezertu

Lahodný mléčný dezert z krabice mléka, který připomíná recepty z luxusních cukráren

Na polevu:

  • Hořká čokoláda – 130 g;
  • Cukr krystal – 40 g;
  • Agar-agar – 8 g;
  • Kakao – 25 g.

Dezert s mandarinkami míchání mléčné směsi v hrnci

Postup:

  • Cukr, mléko a agar-agar za stálého míchání zahřívejte na středním plamenu, až se směs začne vařit.
  • Malé množství takto vzniklé směsi nalijte na dno formy vyrobené z plastové láhve s odříznutým hrdlem.

Dezert s mandarinkami vkládání mandarinek na špejli do PET láhve

  • Oloupané mandarinky napíchněte na dřevěnou špejli a umístěte do formy
  • Poté mandarinky zalijte zbylou mléčnou směsí.
  • Dezert ponechejte v lednici 4–5 hodin.

Dezert s mandarinkami vytahování ztuhlého bílého dezertu z PET láhve

  • Po uplynutí této doby dezert vyjměte z formy.
  • Vzniklý mléčný dezert můžete podávat takto samostatně, anebo jej ozdobit čokoládovou polevou.
  • Příprava čokoládové polevy: Rozehřejte hořkou čokoládu smíchanou s mlékem, kakaem a agar-agarem.

Dezert s mandarinkami polévání dezertu čokoládovou polevou

  • Polevu nalijte na řádně ztuhlý dezert.
  • Nakonec vyjměte špejli.

Dezert s mandarinkami plátky dezertu s mandarinkou uprostřed

  • Mandarinkový dezert nakrájejte na plátky.
  • V průřezu vypadá dezert opravdu působivě – je pastvou pro oči a velkou potěchou pro chuťové pohárky vašich hostí!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*