Rodinné oslavy, dětské party, večírky s přáteli, tam všude chceme oslnit a překvapit. S tímto dezertem budete doslova za hvězdu!
Pokud jste také někdy chystali dětské narozeninové odpoledne, rodinnou oslavu nebo jinou sváteční sešlost, pak víte, že oslnit zajímavým pohoštěním není vždy jednoduché. Díky tomuto tipu na originální, efektní, chutný dezert si o vašich kulinářských schopnostech bude (pochopitelně v dobrém) ještě dlouho vyprávět široké okolí. Navíc tato laskomina vypadá složitě, ale její příprava je až legračně jednoduchá.
Mandarinkový dezert à la roláda s překvapením
Je to roláda, není to roláda… Inu, vlastně není, ale to nemusí nikdo vědět. Kouzlo této dobroty spočívá ve využití správných surovin, které jsou ovšem dostupné, a obyčejné plastové láhve. Jde spíše o špalek s mandarinkovým překvapením uvnitř. Ovoce se objeví až při řezu, což je přesně ten efekt, který si žádáme a který oslní všechny spolustolující. Zejména děti budou mít oči navrch hlavy!
Ingredience:
- Agar-agar – 14 g;
- Cukr krystal – 60 g;
- Mléko – 1 l;
- Mandarinky – 5 ks;
- Další mléko – 150 ml.
Lahodný mléčný dezert z krabice mléka, který připomíná recepty z luxusních cukráren
Na polevu:
- Hořká čokoláda – 130 g;
- Cukr krystal – 40 g;
- Agar-agar – 8 g;
- Kakao – 25 g.
Postup:
- Cukr, mléko a agar-agar za stálého míchání zahřívejte na středním plamenu, až se směs začne vařit.
- Malé množství takto vzniklé směsi nalijte na dno formy vyrobené z plastové láhve s odříznutým hrdlem.
- Oloupané mandarinky napíchněte na dřevěnou špejli a umístěte do formy
- Poté mandarinky zalijte zbylou mléčnou směsí.
- Dezert ponechejte v lednici 4–5 hodin.
- Po uplynutí této doby dezert vyjměte z formy.
- Vzniklý mléčný dezert můžete podávat takto samostatně, anebo jej ozdobit čokoládovou polevou.
- Příprava čokoládové polevy: Rozehřejte hořkou čokoládu smíchanou s mlékem, kakaem a agar-agarem.
- Polevu nalijte na řádně ztuhlý dezert.
- Nakonec vyjměte špejli.
- Mandarinkový dezert nakrájejte na plátky.
- V průřezu vypadá dezert opravdu působivě – je pastvou pro oči a velkou potěchou pro chuťové pohárky vašich hostí!
Napište komentář