Milujete jídlo? Pokud ano, nejspíš trávíte v kuchyni velké množství času. Objevte největší tajemství kuchařů, která používají, aby jejich práce byla snadnější a námaha mnohem menší.
Každý, kdo miluje vaření, má mnoho malých tajemství, která mu pomáhají vylepšovat jednoduchá jídla. Profesionální kuchaři jsou na tom ale samozřejmě mnohem lépe a znají těchto malých triků mnohem více. A právě na to se dnes podíváme. Představíme vám nejlepší triky v kuchyni, které vám ušetří spoustu práce i času. Navíc nejsou vůbec složité a zvládne je i začínající kuchařka.
Odstranění ostrosti feferonky a krájení cibule
Ostrá jídla jsou skvělá, a pokud rádi připravujete mexické pokrmy, jistě feferonky používáte poměrně často. Někdy ovšem mohou být až příliš a nepříjemně pálivé, takže bohužel necítíte chuť zbytku surovin. Naštěstí existuje způsob, jak ostrost zmírnit. Jednoduše odstraňte semínka a poté papriku pořádně omyjte studenou vodou. Aroma zůstane a přebytečná ostrost zmizí.
Krájení cibule na kostky je naprostý základ. Jak to udělat nejlépe? Rozkrojte cibuli na polovinu a poté nakrájejte horní část. Proveďte několik vodorovných řezů a poté několik řezů podél cibule. Počet závisí na tom, jak velké kostky chcete získat. Nakonec nakrájejte cibuli tak, jak jste zvyklí. Díky tomu získáte nádherné a dokonalé kostky cibule, kterých vždy chcete dosáhnout, ale ještě se vám to nikdy nepodařilo.
Skvělé těsto a perfektní vejce
Tajemství skvělého těsta na sladké pečivo je velice jednoduché. Mouka by měla mít stejnou hmotnost jako cukr a vejce by měla mít stejnou hmotnost jako máslo. Zdá se to dokonale snadné, ale většina lidí o tom neví nebo na to nemyslí. Potom mají problém s tím, že pečivo není dostatečně nadýchané a jemné. S tímto trikem už se toho nemusíte nikdy obávat. Pečivo bude naprosto dokonalé za všech okolností.
Pokud jste někdy vařili vejce a snažili se vylepšit svou techniku vaření, nejspíš jste již vyzkoušeli všechny známé triky. Ale to vše je zcela zbytečné bez jedné hlavní podmínky k úspěchu, a tím jsou opravdu čerstvá vejce. Kouzlo spočívá v tom, že taková vejce mají silný žloutek a lépe si zachovávají svůj tvar, takže není třeba octa a dalších surovin. Extrémně čerstvá vejce mají silnou vnitřní membránu, díky níž se vejce dokonale uvaří.
Dokonalá bramborová kaše a sněhově bílá rýže
Nádhernou bramborovou kaši chce mít každý z nás. Před třením brambor je musíte ovšem důkladně osušit. Za tímto účelem dejte vařené brambory na suchou horkou pánev a ohřívejte je, dokud se zbývající voda neodpaří. Nejdůležitější je, aby se brambory nezačaly smažit. A teprve poté začněte připravovat bramborovou kaši. Díky tomu získáte velmi jemné a chutné jídlo.
Chcete, aby vaše rýže zůstala sněhově bílá? Přidejte do ní trochu octa. Nesmí ho být samozřejmě příliš, aby nebyl cítit. Ale kapička octa pomůže k tomu, aby rýže nezískala našedlou nebo nažloutlou barvu. Právě toto zbarvení nás poté často odpuzuje od její konzumace. Díky tomuto triku ovšem zůstane naprosto sněhově bílá a můžete si na ní pochutnat.
Křupavé bramboráky a silné, lesklé omáčky
Milujete klasické bramboráky, ale nechce se vám hodinu stát u plotny a smažit je? Mnoho lidí je miluje a přitom neví, že se dají připravit v běžném vaflovači. Takový trik vám ušetří spoustu času a jídlo bude vypadat velice hezky a budou mít nádhernou barvu. Můžete si být jistí, že budou úžasně křupavé a budou chutnat přesně tak, jak je máte rádi.
Omáčky jsou velkou záhadou pro všechny kuchaře, a to včetně profesionálů. Mají ovšem pár metod, díky kterým budou silné a lesklé. Před podáváním přidejte pár kostek studeného másla. Omáčku připravte tak, jak jste zvyklí a poté na konec přidejte pár kostek studeného másla. Získáte tak silnější a krásnější omáčku. Máslo jí navíc dodá i další chuť, takže bude také chutnat mnohem lépe. Vyzkoušejte to a sami uvidíte, že je to úžasný trik.
Zdroj: Goodhousekeeping