K tomuto dortu nebudete potřebovat mixér a žádné vážení. I přes to ale patří k těm nejlepším dezertům, které vůbec existují.
Pokud neradi pečete, protože vás nebaví mixování a přesné vážení, bude tento recept to pravé pro vás. K jeho přípravě totiž nebudete muset váhu ani vyndávat, protože si vše odměříte. No a mixér? Ten nebudete potřebovat už vůbec. Nevěříte? Tak to vyzkoušejte. Rozhodně budete mile překvapení.
Co budete potřebovat
Korpus
- 2 vejce
- sklenici cukru
- 8 g vanilkového cukru
- sklenici kefíru
- sklenici mouky
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 40 ml rostlinného oleje
- lžička prášku do pečiva
- půl čajové lžičky jedlé sody
Krém
- karamelové kondenzované mléko
- smetana ke šlehání
Velmi chutný dezert
Nejprve si připravte korpus. Vejce, moučkový a vanilkový cukr vyšlehejte metličkou, dokud nezískáte hladkou směs. Přidejte kefír a pořádně promíchejte. Nyní přidejte jedlou sodu a opět promíchejte. Nakonec přijde na řadu rostlinný olej. Přidejte prosátou mouku spolu s kakaem a práškem do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nebyly žádné hrudky. Měli byste získat poměrně tekuté těsto.
Těsto přendejte do formy vyložené pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Korpus pečte přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů. To, jestli je hotový, můžete zkontrolovat pomocí špejle. Piškot nechte vychladnout, poté ho oddělte od stěn formy a vyjměte ho z ní. Odstraňte pečicí papír z jeho povrchu. Sjednoťte jeho povrch odříznutím čepice a rozdělte ho na 3 pláty.
A máte skoro hotovo
Nyní už zbývá jen připravit skvělý krém. Smíchejte karamelizované kondenzované mléko s kysanou smetanou pomocí metličky. A teď je na řadě skládání dortu. Na každý vršek si natřete rovnoměrně krém a všechny okraje dortu také potřete krémem. Kousky vršku, které zbyly po vyrovnání povrchu, rozdrťte a poté jimi posypte povrch dortu. Dort dejte na 2-3 hodiny do lednice, aby správně ztuhnul. A to je vše. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář