Milovníci sekané si přijdou na své. Vyzkoušejte variantu, kdy ji naplníte vejcem a opečete v pečícím papíru na suché pánvi. Všechna šťáva tak zůstane uvnitř.
Mleté maso se dá připravit na mnoho způsobů. Osvědčenou a oblíbenou klasikou se stala sekaná. Tedy ochucené mleté maso, vytvarované do šišky a upečené v troubě. Vyzkoušejte ji tentokrát trochu jinak. Hotová je mnohem rychleji a hlavně všechna šťáva z masa zůstane uvnitř a tak se plátky rolády jen rozplývají na jazyku.
Ingredience pro přípravu rolády
- 700 g mletého masa
- 200 g cibule
- 9 vajec
- 2 lžíce strouhanky
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky sladké papriky
- ¼ lžičky kari
- ¼ lžičky suchých bylinek
- ¼ lžičky suchého česneku
Postup přípravy
Nejprve si dejte vařit 8 vajec natvrdo. Pokud si maso melete na mlýnku, promelte v něm i cibuli. Pokud máte mleté maso z obchodu, cibuli nakrájejte nadrobno nebo ji nastrouhejte na struhadle. Kromě cibule k masu přimíchejte i strouhanku a rozklepněte k němu jedno vejce. Vše osolte a důkladně promíchejte. Misku s masem překryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočívat.
Vařená vejce oloupejte a z každé strany jim uřízněte zakulacené konce. Vezměte si list pečícího papíru nebo si ustřihněte z role čtverec přibližně 40×40 cm. Papír potřete rostlinným olejem a posypte ho suchými bylinkami, sladkou paprikou, kari a suchým česnekem. Mleté maso rozložte na pečící papír a udělejte z něj vyšší placku ve tvaru obdélníku.
Tuto roládu v poslední době dělám každý týden. Chutná tak dobře, že mi nikdo nevěří, že není z cukrárny
Doprostřed mletého masa položte do řady za sebou uvařená vejce. Nyní vejce zabalte do mletého masa. Pomozte si pečícím papírem a vytvořte pevnou roládu, která bude zabalená v papíru. Konce papíru smotejte, aby z masa nevytekla šťáva a zajistěte je pomocí provázku. Omotat kuchyňským provázkem můžete i celou roládu, abyste se ujistili, že z papíru nic nevyteče.
Roládu opečte na pánvi
Nyní si připravte pánev a vložte do ní masovou roládu. Pečte ji na suché pánvi, na středním ohni, přibližně 15 minut. Průběžně roládu otáčejte, aby se rovnoměrně propekla ze všech stran. Po upečení nechte ještě 5 minut v pečícím papíru a teprve poté ji rozbalte. Maso tak stihne nasát šťávu, která se z něj teplem uvolnila.
Z uvedených ingrediencí vytvoříte 2 rolády. Šťáva z masa nikam díky tomuto způsobu přípravy nevyteče a roláda plněná vařeným vejcem bude mimořádně šťavnatá. Ještě teplou ji nakrájejte na plátky a podávejte se šťouchanými brambory, bramborovou kaší nebo salátem. Uvidíte, že už ji jinak připravovat nebudete.
Napište komentář