Výrobu originálního dřevěného držáku na nože zvládne každý domácí kutil

Jestliže máte dlouhou chvíli, a jste domácí kutil, můžete se pustit do velice kreativní činnosti, kterou přispějete vaší domácnosti. S tímto tipem se rozhodně zaměstnáte užitečným způsobem. Dřevěný magnetický držák na kuchyňské nože zcela jistě upotřebíte. Je totiž praktický a zároveň dobře vypadá. Dokonale doplní především design kuchyně, která je stavěná v podobném stylu z přírodních materiálů.

Jaký materiál a pomůcky potřebujete?

Než se pustíte do tvoření nového dřevěného držáku, obstarejte si tyto potřebnosti:

  • delší dřevěné prkno jakéhokoliv tvaru (dlouhé asi 30 až 40 centimetrů), ideálně s okraji se stromovou kůrou
  • 2 až 3 kusy policových držáků z kovu
  • horkovzdušnou pistoli s lepidlem
  • vrtačku

Také se neobejdete bez několika magnetů standardní velikosti, počet si určete sami. Čím více jich budete mít, tím větší vyrobíte magnetickou plochu na nože. Vhodné je jich mít zhruba třicet.

Jak postupovat při výrobě dřevěného držáku na nože?

Na zadní straně dřevěné desky si označte obyčejnou grafitovou tužkou místa, která bude vyvrtávat k umístění magnetů. Můžete si je i dle jejich průměru obkreslit. Vrtačkou pak vytvořte prohlubně, které budou přibližně stejně vysoké jako příslušné magnety. Otvory očistěte od pilin a vlijte do nich pár kapek lepidla z horkovzdušné pistole.

Následně vmáčkněte do jednotlivých prohlubní magnety a nechte zaschnout. Na závěr je nutné ještě k zadní straně dřevěné desky přimontovat pomocí vrtačky kovové držáky, určené původně na police, abyste měli za co dřevěnou desku pověsit.

Pak už zbývá jen jedno, vyzkoušet nový držák na kuchyňské nože v praxi. Dřevěnou přední plochu lze samozřejmě i dle fantazie nabarvit, nebo nalakovat, aby vynikla struktura dřeva. Velice pěkně bude vypadat i oválná či kulatá deska z kmene stromu. U této činnosti si velice dobře pročistíte hlavu a zrelaxujete se a výsledek vás jen potěší.

Fotografie: OWN

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]