Česnek má mnoho blahodárný účinků na náš organismus. Pomáhá nám při hubnutí, v boji s nemocemi, ale také s parazity. Ne nadarmo se tedy řadí mezi superpotraviny.
Česnek je velmi aromatickým druhem koření a je známý pro své léčivé účinky. Pomáhá nám v boji s nejen nadváhou. Má silné profylaktické účinky, odstraňuje z těla přebytečný cholesterol a podílí se také na rychlejším fungování našeho metabolismu.
Přinášíme Vám návod, jak si v pohodlí domova připravit jednoduchou, ale velice účinnou česnekovou tinkturu. Abychom dosáhli nejlepšího terapeutického výsledku, musíme se držet pár zásad.
Tinktura připravená z česneku
Na přípravě česnekové tinktury není nic složitého. Bude nám k tomu stačit 200 mililitrů alkoholu a 200 gramů oloupaného česneku. Během loupání česneku je vhodné také odstranit jeho středovou část, působí totiž negativně na náš trávicí systém a mohla by nám způsobit zažívací obtíže. Následně česnek smícháme s alkoholem a ve sklenici uložíme na stinné místo. Směs necháme samostatně pracovat po dobu 10 dnů.
Česneková tinktura se následně používá v kombinaci s mlékem. Připravíme si nápoj z 5 lžic studeného mléka a 10 kapek námi připravené tinktury z česneku. Takto připravený elixír doporučujeme konzumovat dvakrát denně, po dobu minimálně dvou týdnů. Následně je vhodné si naordinovat dvoutýdenní pauza v užívání a poté opět stejným způsobem pokračovat. Po pár týdnech užívání si jistě povšimneme pozitivního dopadu na funkčnost našich střev a žaludku.
Pozitivní vliv na naše střeva i cévy
Dlouhodobým užíváním nedochází jen k čištění našich střev, ale pozitivní účinky česneku se odráží také na našich krevních cévách. Postupně dochází k jejich čištění, což má za následek vymizení chronických bolestí hlavy a zlepšení našeho spánku. Zlepší se také stav naší pokožky, která se bude postupně obnovovat a bude působit svěžeji.
Pro užití takto připravené tinktury neexistují žádné kontraindikace. Jedná se o bezpečný, přírodní produkt. Česnek je všeobecně velmi doporučovanou potravinou, můžeme si ho dopřát jako přísadu do různých pokrmů, nebo dokonce jako samostatnou surovinu. Velmi chutný je totiž česnek pečený. Ani při této jeho přípravě nezapomínejte odstranit jeho středovou část.
Zdroj: Healthline