Zápachu z dřezu se lze zbavit za pomoci několika rafinovaných postupů

Zápach ze dřezu se může objevovat v mnoha kuchyních. Pokud i v té vaší, poradíme vám, jak se ho zbavit. Je to jednodušší, než si myslíte. Stačí totiž do odpadu nalít něco, co máte běžně doma. A nejednou bude po problému. Je to jednoduché, levné a také stoprocentně účinné.

Co do dřezu nalít?

Základem úspěchu je nalít do dřezu onu správnou věc. Nejlépe ve chvíli, kdy vás zápach trápí a chcete se ho zbavit, tak i ve chvíli, kdy jedete na několik dní pryč a nechcete zažívat po příjezdu nepříjemné překvapení, kdy zápach ze dřezu nepříjemně „provoní“ celý výš interiér. Aby k tomu nedošlo, je vhodné do něho nalít dostatek oleje.

Nemusí se jednat o žádný speciální olivový, nebo jiný. Máme na mysli zcela obyčejný rostlinný olej, který se prodává v každém obchodě a stojí pár desítek korun. Stačí trocha, klidně jenom deci a problémy se zápachem mohou být minulostí.

Jak je to možné?

Jak je možné, že olej funguje? Odpověď je celkem jednoduchá. Olej dokáže ve vašem odpadu vytvořit jakýsi film. Díky tomu je jeho plocha hladká a možné  zbytky jídla kloužou až dolů a nikde se nezastavují, což je klasický problém v mnoha kuchyních.

Dále nelze zapomínat také na další vysvětlení. Pokud do dřezu nalijete olej, tak jeho vrstva pokryje zbytky jídla, které se zde nahromadily. A to má dvě výhody. Díky této vrstvě nebudou tolik vyzařovat svůj nepříjemný zápach. Také dojde k tomu, že se k nim nedostane tolik vzduchu a tak se nebudou dále rozkládat.

Doporučujeme i prevenci

Nyní víte, že když se zápach ze dřezu line, vyřešíte ho nalitím oleje. Úplně nejlepší je ale myslet na prevenci. Pokud si za pár korun pořídíte sítko, zbytky jídla nebudou mířit do odtoku, nebudou se zde rozkládat a tak se zápach nebude vůbec tvořit. I to je postup, o kterém lze říci, že funguje velmi spolehlivě. Zkuste ho pár týdnů dodržovat a problémy tohoto rázu nebudete muset vůbec řešit.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]