Plněné bramborové placky jsou skvělou večeří pro celou rodinu. Příprava je rychlá, a především nenáročná.
Jakmile jsou hlavní přísadou pokrmu brambory, zaručeně s ním uspějete. Obyčejná surovina, která chutná snad každému a lze ji připravit na tisíce způsobů. Co na bramborách skutečně milujeme je to, jak jednoduše z nich můžete vykouzlit chutný pokrm. Navíc, pokud k nim přidáte kuřecí maso, vejce, sýr a nějaké bylinky, nemůžete udělat chybu. Rychlá večeře je na stole a za chvíli zůstanou jen prázdné talíře.
Suroviny na plněné bramborové placky
Níže uvedené ingredience odpovídají na 3 velké plněné bramboráky. Pokud chcete připravit chutnou večeři pro celou rodinu, a ještě pozvat sousedy, dávky raději zdvojnásobte. Záleží pak na vás, jak veliké placky uděláte, ale pamatujte, že náplň by v nich měla dobře držet, je tedy lepší zůstat u větších porcí.
- 5 ks brambor
- 250 g kuřecích prsou
- 2 vejce
- 2 PL mouky
- 60 g sýra
- Sůl a pepř
- Bylinky dle vlastní chuti
Postup na přípravu
Pokud jste zvyklí vařit, moc dobře víte, čím je třeba začít. Vždy cibulí. Cibuli oloupejte a nasekejte na drobné kousky. Poté vhoďte na pánev s rozpáleným olejem a smažte do zlatova. Mezitím, než se cibulka osmahne, připravte si kuřecí maso. Důkladně jej omyjte, odblaňte a nakrájejte na kostičky. Poté přidejte k cibulce na pánev. Dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
Než se maso zatáhne, oloupejte si brambory a na hrubé straně struhadla nastrouhejte. Osolte a nechte odležet na pár minut. Teď je důležité, abyste pečlivě vymačkali veškerou šťávu z brambor. Získáte tak lepší bramborovou a těsto nebude vodnaté. Nyní smíchejte s množstvím mouky a s vejci. Promíchejte, aby vzniklo konzistentní, hladké těsto.
Proces plnění a smažení
Na pánev vložte trochu bramborového těsta, mírně osmažte, aby drželo tvar a přidejte na jednu polovinu hotové maso s cibulí. Posypte nastrouhaným sýrem a přikryjte druhou polovinou bramborové placky. Smažte z obou stran, dokud povrch nezezlátne. A máte hotovo! Náplň si samozřejmě můžete různě obměňovat, fantazii se meze nekladou. Můžete přidat houby, zeleninu, slaninu, co zkrátka chcete a na co zrovna máte chuť.