Zapomenutý recept na prvorepublikové lahodné sušenky ze zakysané smetany s náplní: Hotovo máte za 20 minut, příprava je snadná jako facka

Jakmile máte chuť na něco dobrého, není nic lehčího, než si připravit tyto úžasné domácí sušenky ze zakysané smetany, d kterých můžete dát jakoukoliv náplň. 

Dostali jste chuť na něco speciálního a obyčejné sladkosti ze supermarketu vás již omrzely? Nemusíte běžet do cukrárny a kupovat drahé zákusky, existuje totiž recept na chutné sušenky, které si jednoduše připravíte z pohodlí domova. Kdyby vás náhodou omrzela jejich chuť, není nic jednoduššího, než změnit jejich náplň. Tím pádem získáte z jednoho receptu nesčetné množství různých variant, dle kterých je můžete připravit.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Vejce – 1 kus
  • Cukr krystal – 50 g
  • Vanilkový cukr – dle chuti
  • Sůl – špetka
  • Zakysaná smetana (lze nahradit bílým jogurtem či kefírem) – 150 g
  • Máslo – 100 g
  • Prášek do pečiva – 1 lžička
  • Hladká mouka – 300 g
  • Tvaroh, čokoládová pomazánka, vařené kondenzované mléko… – náplň dle chuti

Vejce rozklepněte do větší mísy a přidejte k němu špetku soli, vanilkový cukr, změklé máslo a cukr krystal. Vše důkladně vyšlehejte do hladka. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva a tuto směs následně prosejte do mísy s těstem. Znovu vše prošlehejte, dokud vám nevznikne hladké těsto.

Poté ho zakryjte potravinářskou fólií a vyčkejte dvacet minut. Těsto rozdělte na patnáct menších kuliček. Z každé vyválejte kulatý plát a do jedné jeho poloviny nařežte několik proužků, které nebudou přesahovat přes okraj. Na druhou polovinu naneste náplň dle vašich chutí a srolujte těsto do ruličky.

Plech na pečení zakryjte pečicím papírem a všechny sušenky na něj vyskládejte. Vezměte si další vejce, rozklepněte ho a rozšlehejte, poté s ním sušenky potřete a dejte je do trouby předehřáté na 180 stupňů. Nechejte sušenky péct cca 20 minut, následně máte hotovo, před podáváním je posypejte moučkovým cukrem, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*