Zlaté mléko: To nejlepší, co můžete udělat pro okamžité posílení organismu

Fotografie: Getty Images

Pokud vás zajímá, jak si připravíte nápoj zvaný „zlaté mléko“, pak vám k tomu postačí jen půl kávové lžičky mleté kurkumy a sklenice teplého mléka. Ano, je to skutečně tak jednoduché. Tento přírodní zázrak není nijak složitý na přípravu a nezatíží ani váš rozpočet. Jaké má blahodárné účinky na tělo?

Proti zánětům i bakteriím

„Zlaté mléko“ obsahuje díky kurkumě takzvaný kurkumin, což je látka, která má protizánětlivé vlastnosti. Podpoří tak léčbu běžných zánětlivých reakcí, které jsou spojené s artritidou, enteritidou, pankreatitidou či obdobnými nemocemi. Kromě toho pomůže tento mléko v kombinaci s kurkumou redukovat i otoky na těle.

Další přidanou hodnotou „zlatého mléka“ je to, že má v podstatě antibiotický efekt, a to především díky mleté kurkumě. Pomůže tedy účinně bojovat proti bakteriím, plísním i houbám. Výborně zabere i při bolestech v krku.

Fotografie: Freepik

Jako prevence onkologických nemocí

Kurkuma také působí jako silný antioxidant, proto dokáže z těla vypudit škodlivé volné radikály. Ve výsledku je tedy „zlaté mléko“ vhodné popíjet i preventivně, aby se u vás nerozvinula například rakovina. Tu může snadno spustit velké množství nahromaděných škodlivých látek v organismu.

Na hubnutí a pro silné a zdravé srdce

Nedávné výzkumy také naznačují, že pravidelná konzumace „zlatého mléka“ může pomoci spalovat přebytečné kilogramy. Nápoj totiž urychluje metabolismus. Kurkuma je mimo jiné skvělým ochráncem kardiovaskulárního aparátu

Fotografie: Pixabay

Zastavuje totiž uvolňování takzvaných cytokinů, které mohou způsobovat srdeční onemocnění. Pokud tedy zařadíte kurkumu do svého jídelníčku, můžete výrazně snížit riziko vzniku kardiovaskulárních obtíží.

Prevence neurodegenerativních nemocí a posílení imunity

Kurkuma s mlékem také pomůže bojovat proti vzniku demence a Alzheimerovy choroby v pozdějším věku. A v neposlední řadě je „zlaté mléko“ výrazným aktivátorem silného imunitního systému.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]