Kdo by to byl řekl, že obyčejná buchta s pudinkem, jako je tato, může být tak lahodná

Příprava tohoto dezertu v podobě koláče s pudinkem má hned několik benefitů. Jedním z nich je určitě ten, že nad pečením nestrávíte celé mládí. 

Pečené dezerty miluje skoro každý, ovšem ne každý musí milovat pečení. Náročně dělané řezy a dorty jsou sice super, ale ne každý má možnost si je doma upéct. Zvláště, když chcete ušetřit a nebyli jste obdarováni talentem na pečení. Jak tuto situaci vyřešit? Upečte si tento lahodný koláč s pudinkem, na kterém prakticky není co pokazit. Navíc za něj skoro nic neutratíte.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Vejce – 3 kusy
  • Sůl – špetka
  • Cukr – 100 g
  • Zakysaná smetana – 50 g
  • Rostlinný olej – 150 ml
  • Hladká mouka – 300 g
  • Prášek do pečiva – 15 g

Pudink:

  • Vejce – 2 kusy
  • Cukr – 100 g
  • Kukuřičný škrob – 40 g
  • Plnotučné mléko – 500 ml

Do většího hrnce nalijte mléko a dejte ho na sporák, tam mléko ohřívejte, dokud nedosáhne cca 80 až 90 stupňů. Mezitím do mísy rozklepněte dvě vejce, přidejte k nim cukr, kukuřičný škrob a důkladně vše promíchejte. Postupně k nim přilévejte horké mléko a opět promíchejte. Poté směs přemístěte do hrnce a za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne do pudinkové konzistence.

Hotový pudink nechejte v hrnci pod pokličkou vychladnout. Nebo ho také můžete dát do mísy a tu zabalit do potravinářské fólie. Nyní se můžete vrhnout na přípravu těsta. Rozklepněte do něj všechna vejce a přidejte k nim sůl a cukr. Důkladně je prošlehejte, alespoň po dobu dvou minut. Poté k nim postupně přidejte zakysanou smetanu a rostlinný olej. V míchání samozřejmě pokračujte.

Koláč, který se hodí na každou příležitost

Rozdělte mouku na dvě poloviny a první prosejte do těsta spolu s práškem do pečiva a promíchejte. Poté do těsta prosejte i druhou polovinu a znovu promíchejte. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto, to následně i zarovnejte. Pudink dejte do cukrářského sáčku a na těsto ho naneste.

Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte koláč péct dozlatova. Doba pečení se může u každého lišit, proto koláč kontrolujte dřevěnou špejlí. Tu jednoduše zabodněte do těsta a pokud ji vytáhnete čistou, tak máte hotovo. Následně můžete podávat třeba k šálku kávy. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*