Příprava tohoto dezertu v podobě koláče s pudinkem má hned několik benefitů. Jedním z nich je určitě ten, že nad pečením nestrávíte celé mládí.
Pečené dezerty miluje skoro každý, ovšem ne každý musí milovat pečení. Náročně dělané řezy a dorty jsou sice super, ale ne každý má možnost si je doma upéct. Zvláště, když chcete ušetřit a nebyli jste obdarováni talentem na pečení. Jak tuto situaci vyřešit? Upečte si tento lahodný koláč s pudinkem, na kterém prakticky není co pokazit. Navíc za něj skoro nic neutratíte.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
Těsto:
- Vejce – 3 kusy
- Sůl – špetka
- Cukr – 100 g
- Zakysaná smetana – 50 g
- Rostlinný olej – 150 ml
- Hladká mouka – 300 g
- Prášek do pečiva – 15 g
Pudink:
- Vejce – 2 kusy
- Cukr – 100 g
- Kukuřičný škrob – 40 g
- Plnotučné mléko – 500 ml
Do většího hrnce nalijte mléko a dejte ho na sporák, tam mléko ohřívejte, dokud nedosáhne cca 80 až 90 stupňů. Mezitím do mísy rozklepněte dvě vejce, přidejte k nim cukr, kukuřičný škrob a důkladně vše promíchejte. Postupně k nim přilévejte horké mléko a opět promíchejte. Poté směs přemístěte do hrnce a za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne do pudinkové konzistence.
Hotový pudink nechejte v hrnci pod pokličkou vychladnout. Nebo ho také můžete dát do mísy a tu zabalit do potravinářské fólie. Nyní se můžete vrhnout na přípravu těsta. Rozklepněte do něj všechna vejce a přidejte k nim sůl a cukr. Důkladně je prošlehejte, alespoň po dobu dvou minut. Poté k nim postupně přidejte zakysanou smetanu a rostlinný olej. V míchání samozřejmě pokračujte.
Koláč, který se hodí na každou příležitost
Rozdělte mouku na dvě poloviny a první prosejte do těsta spolu s práškem do pečiva a promíchejte. Poté do těsta prosejte i druhou polovinu a znovu promíchejte. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto, to následně i zarovnejte. Pudink dejte do cukrářského sáčku a na těsto ho naneste.
Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte koláč péct dozlatova. Doba pečení se může u každého lišit, proto koláč kontrolujte dřevěnou špejlí. Tu jednoduše zabodněte do těsta a pokud ji vytáhnete čistou, tak máte hotovo. Následně můžete podávat třeba k šálku kávy. Dobrou chuť!
Napište komentář