Takto připravovaná cuketa vám zachutná víc než kdejaké maso. Uložte si tento selský recept

Připravte si skvěle udělanou cuketu, která vám zachutná víc než maso. Možná se vám tomu nechce věřit, ale je to tak.

Pokud patříte mezi milovníky masa, ale máte například kamarády vegetariány, vyzkoušejte připravit tento skvělý recept. Vám to bude chutnat více než maso, a oni budou spokojení, protože se tento pokrm skládá převážně z cukety. K tomu je tento recept velmi jednoduchý a nezabere vám moc času. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 2 cukety
  • dle chuti sůl a mletý pepř
  • 3 vejce
  • lžíce kukuřičného škrobu
  • půl lžičky papriky
  • půl lžičky sušené bazalky
  • 2 polévkové lžíce smetany
  • sklenici mouky
  • 250 g sýra
  • 2 rajčata

Zvládne to každý

Cukety si omyjte a pomocí vidličky nakreslete na jejich povrch tenké proužky. Poté je nakrájejte na silnější plátky. Nožem si nařízněte dužinu. Dochuťte je solí a mletým černým pepřem podle chuti. Nechte přibližně 10 minut marinovat. Do mísy dejte vejce, ½ lžičky soli, papriku a sušenou bazalku, kukuřičný škrob a zakysanou smetanu. Šlehejte buď metličkou a nebo vidličkou do hladka.

Nyní si na talíř dejte mouku. Každý plátek cukety obalte v mouce, namočte do vaječné směsi a položte na plech vyložený pečicím papírem a vymazaný olejem. Cukety pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Mezitím si nakrájejte sýr a rajčata na kostičky. Rajčata smíchejte s rozmačkaným česnekem. Vyjměte pánev z trouby. Na plátky cukety rozložte na kostičky nakrájené rajče a sýr. Pečte dalších 5 minut. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*