Pikantní půlky rajčat na zimu: Tajemství je v TÉTO marinádě mého otčíma. V zavařovačce vydrží až 365 dní

Díky těmto nakládaným rajčatům se možná na zimu budete těšit o něco více než obvykle. Jsou totiž opravdu velmi chutná.

Tato nakládaná rajčata v chutné marinádě jsou tak jednoduchá na přípravu, že se vám tomu nebude chtít ani věřit. A dokonce to netrvá ani tak dlouho, jak by se mohlo zdát. Tajemství jejich chuti je ukryto právě v této marinádě a vám teď nezbývá nic jiného, než si je zkusit připravit. Zvládne to úplně každý, tak na co ještě čekáte?

Co budete potřebovat

Pokud doma pěstujete rajčata a nevíte, co s nimi, bude pro vás tento recept naprosto ideální. Takto zavařovaná rajčata si totiž rozhodně zamilujete. Potřebovat budete:

  • 1,5 kg rajčat
  • polévková lžíce soli
  • 3 polévkové lžíce cukru a octu
  • paprika
  • mrkev
  • cibule
  • pálivá paprika
  • bylinky a koření

Je to vážně moc dobré

Nejprve si rajčata omyjte a rozpulte. Nakrájejte cibuli a mrkev, sladkou papriku na plátky a bylinky také nasekejte nadrobno. Zeleninu s bylinkami dejte do mixéru a rozmixujte, kromě cibule. Koření, které používáte, dejte na dno sklenice. Na to dejte vrstvu rajčat, pak cibuli, zase rajčata a tak vlastně naplníte celou sklenici.

Naplňte vroucí vodou, přikryjte víčky a nechte 15 minut odpočívat. Poté vodu slijte. Do hrnce si dejte vodu a do ní přidejte sůl a cukr, nakrájenou zeleninu a koření pro konzervaci. Přiveďte k varu a pár minut povařte, zalijte octem, opět trochu povařte a nalijte do sklenic. Víčka pořádně utáhněte, sklenice otočte a zakryjte, dokud nevychladnou. Tato zavařená rajčata skladujte někde ve spíži. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*