Pokud patříte k milovníkům těstovin, rozhodně si musíte připravit tyto, na které vám nyní dáváme recept. Zamilujete si je.
Špagety Carbonara se v poslední době staly velmi oblíbeným jídlem. A ono ani není divu, jsou totiž skutečně lahodné a jejich chuť si zamiluje snad naprosto každý. Jenže je trošku náročnější je připravit tak, aby chutnaly jako v restauraci. Mnoho lidí si na ně dokonce ani netroufne. S radami od tohoto kuchaře si je ale budete moci připravit i vy. Vyzkoušíte to?
Co budete potřebovat
- 400 g těstovin
- 160 g nakrájené pancetty
- 1 vejce
- 3 žloutky
- stroužek česneku
- pepř
- olivový olej
- parmezán
Opravdu to zvládnete
Nejprve si na pracovní desku vyskládejte všechny ingredience, které budete potřebovat. Na pánev si nalijte trošku olivového oleje a než se rozehřeje, tak si na kostičky nakrájejte pancettu. Můžete zvolit jakoukoli jinou slaninu, ale pancetta do těchto těstovin zkrátka patří. Tu poté dejte na pánev a nechte ji pořádně osmažit. Každou chvilku promíchejte.
Do hrnce si dejte vodu a jakmile se bude vařit, tak do ní položte špagety. Do větší misky si rozklepněte jedno vejce a další dvě oddělte žloutky od bílků. Parmezán si můžete buď nastrouhat a nebo koupit už strouhaný, to záleží jen na vás. Ten poté přidejte k vajíčkům a pořádně zamíchejte. Tuto směs také osolte podle vaší chuti, ale opatrně, protože parmezán je sám o sobě slaný.
A máte hotovo
Vezměte si do hrnku trošku vody z těstovin, protože ji budete později potřebovat. Špagety nyní přendejte do pánve na pancettu. A na ně poté nalijte polovinu vody z těstovin. Druhou polovinu nalijte do vaječné směsi, za stálého míchání. No a nakonec si vaječnou směs nalijte na těstoviny do pánve. A to je vlastně všechno. Promíchejte a můžete podávat. Uvidíte, že budete nadšení.
Napište komentář