Křupavá mňamka z těch nejlevnějších ingrediencí: Domácí smažené medové brambůrky – minutový recept

Spousta lidí je zvyklá při sledování televizních pořadů pojídat nějaké slané nebo sladké dobroty. Mohou to být třeba brambůrky nebo doma připravené smažené medové chipsy.

Jste-li v kuchyni jako doma a baví vás připravovat různé dobroty, tak se nechte inspirovat následujícím receptem na medové smažené chipsy. Na první pohled vypadá jejich výroba složitě, ale opak je pravdou. Určitě je zvládnete vytvořit a pak si na nich u televize pochutnávat.

Suroviny na chipsy

  • 100 g másla
  • 200 ml teplé vody
  • 530 g polohrubé mouky
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 1 celé vejce
  • rostlinný olej na smažení (slunečnicový nebo řepkový)

Suroviny na medový dip

  • 150 ml vody
  • 150 g cukru
  • 1 polévková lžíce medu

Postup přípravy

  • V malém hrnci rozpustíte máslo a nalijete ho do mísy. Necháte ho vychladnout a pak do něho přidáte celé vejce a teplou vodu. Jestliže chcete mít sladké chipsy pikantnější, lze tuto směs ochutit vanilkovým cukrem nebo vanilinem.

  • Směs v misce budete šlehat metlou, přidáte do ní prášek do pečiva a polovinu mouky. Opět šleháte, pak přidáte zbytek mouky a těsto budete hníst ručně. Mělo by vám vzniknout hladké nelepivé těsto.

  • Z takto připraveného těsta budete ukrajovat malé kousky velikosti vejce, vyválíte je do obdélníku o tloušťce asi 2 až 3 milimetry. Měly byste vytvořit obdélníky o velikosti 12 × 17 centimetrů. Ostrým nožem nakrájíte v obdélnících proužky, ale nedokrojíte až do konce. Zajímavě vypadá použití vroubkovaného nože.

  • Z nakrájených obdélníku vytvoříte hnízda, která budete smažit v rozehřátém rostlinném oleji na pánvi, a to do zlatova z obou stran.

  • Mezitím, co budete smažit chipsy, tak si připravíte medový dip. Do hrnce nalijete cukr, vodu a uvedete je do varu, aby se cukr rozpustil. Pak k hmotě přidáte med. Ten se už nevaří, ale jen dobře promíchá, aby se také rozpustil. Do dipu namočíte usmažené chipsy a necháte okapat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*