Recept na bramborovou roládu z michelinské restaurace: Tajemstvím této delikatesy jsou levné ingredience

bramborová roláda

Pokud hledáte inspiraci na netradiční teplou večeři, podívejte se na tuto salámovou roládu. Má vynikající bramborovou chuť a uvnitř narazíte na rozteklý zapečený sýr.

Tento recept si můžete připravit vždy, když vám zůstane větší množství bramborové kaše nebo když dostanete chuť na nějakou netradiční zapečenou pochoutku. Roláda z bramborové kaše, plněná sýrem a salámem, vám určitě zachutná. Hodí se jako teplá večeře, ale můžete ji připravit i jako netradiční pohoštění přátelům.

Ingredience na bramborovou roládu

  • 1,5 kg brambor
  • 80 g pšeničné mouky
  • 2 vejce
  • 150-200 g klobásy nebo tvrdého salámu
  • 150 g tvrdého sýra
  • špetka oregana
  • lžička mletého česneku
  • špetka bazalky
  • sůl a koření

salám roláda

Postup přípravy bramborové rolády

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte doměkka. Vodu z brambor slijte a umixujte z nich bramborové pyré. K němu přidejte bazalku, oregano, česnek a vejce. Vše důkladně promíchejte a dejte zatím stranou. Vezměte si plát pečícího papíru a na něj vyskládejte kolečka salámu nebo pokrájené klobásy. Dávejte jedno vedle druhého a vytvořte z nich větší čtverec.

pokládání sýra na těsto

Výborný recept jako z restaurace: Babiččino obalované mleté maso plněné sýrem. Zachutná celé vaší rodině

Délka jeho strany by měla být přibližně jako délka plechu, aby se vám roláda na plech vešla. Kolečka salámu potřete bramborovou směsí. Tvrdý sýr pokrájejte nebo použijte plátkový a vyskládejte jej na bramborovou vrstvu. Nyní si musíte pomoci pečícím papírem a celý plát bramborového těsta stočit do úhledné rolády. Tu pak přemístěte v pečícím papíru na plech.

bramborová roláda

Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut. Během této doby se sýr uvnitř krásně rozteče, zatímco bramborové těsto ztuhne. Roládu nechte chvilku na plechu vychladnout a pak ji nakrájejte na kolečka. Podávat ji můžete jen tak nebo se zeleninovým salátem. Určitě se neztratí ani jako pohoštění na stůl pro vaši návštěvu. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*