Tradiční zapečené brambory jsem posunula o úroveň výše díky tajné přísadě. Nic lepšího jste nejedli

Zapečené strouhané brambory

Pokud neustále vymýšlíte nové a nové pokrmy, co vařit k večeři nebo k obědu, a už vám docházejí nápady, zkuste jednoduchý recept na zapečené brambory s rajčatovou omáčkou a sýrem.

Rychlá a snadná večeře nebo oběd či příloha. Zapečené pokrmy v troubě jsou jedny z nejoblíbenějších, protože jsou velice jednoduché a hotové během krátké chvíle. Všechno můžete naházet do jednoho pekáčku, vložit do trouby a věnovat se jiným věcem, než se vám jídlo upeče. Stačí pár „obyčejných“ ingrediencí a lahodné jídlo je na světě.

Zapečené brambory s rajčatovou omáčkou a sýrem

Toto jídlo má několik výhod – je snadné na přípravu, rychle hotové a také vhodné pro vegetariány. Pokud chcete masovou verzi, můžete přidat svou oblíbenou živočišnou surovinu. Pokrm můžete podávat jako hlavní chod i jako přílohu.

Co budete potřebovat:

  • 2 dýně
  • 1 kg brambor
  • rostlinný olej
  • sůl, pepř, červenou papriku dle chuti
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 150 g sýra na strouhání
  • 1 rajče
  • 200 g jogurtu
  • 3 vejce

zapečené brambory

Příprava:

Nejdříve začněte cibulí. Oloupejte ji a nasekejte nadrobno. Na troše rozpáleného oleje osmahněte dozlatova. Dýně umyjte pod tekoucí vodou, seřízněte konce a nahrubo nastrouhejte. Poté z nich vymačkejte všechnu šťávu a odložte do mísy. Brambory klasicky oloupejte, jak jste zvyklí, a umyjte. Stejně jako dýni nastrouhejte na hrubé straně struhadla a vymačkejte z nich co nejvíce šťávy.

Bramborový salát

Tento rychlý salát je 100x chutnější než verze z českých obchodů. Jako příloha se hodí doslova ke všemu

zapečené brambory

Připravte si pekáček o velikosti adekvátní k množství surovin a vymažte jej olejem. Začněte vrstvou brambor. Lehce je zmáčkněte a přidejte sůl, pepř a sladkou papriku. Naneste vrstvu dýně, cibule a další část brambor. Opět okořeňte. Nyní potřete rajčatovým protlakem a položte zbytek dýně. Přidejte kolečka rajčat a zasypte strouhaným sýrem. Jogurt smíchejte s vejci a pokrm přelijte. Dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na hodinu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*