Máte-li rádi studené večeře nebo originální svačinky, zkuste si připravit bramborovou roládu. Hodí se i na sváteční stůl jako předkrm nebo pohoštění pro návštěvu.
Pokud rádi připravujete občerstvení na různé oslavy, setkání s přáteli nebo jen tak na večer k televizi, jistě si oblíbíte recept na bramborovou roládu, která je skvělým pokrmem i pro studenou večeři. Je velice jednoduchá na přípravu, žádné zdlouhavé vaření. Stačí jen pár snadno dostupných surovin a originální svačina nebo předkrm je na světě.
Recept na bramborovou roládu
Bramborová roláda je velice snadná na přípravu, navíc je skvělé, že vám bude stačit jen pár běžně dostupných surovin. Hotovo budete mít za pár minut.
Co budete potřebovat:
- 12 středně velkých vařených brambor
- 60 g másla
- 2 PL smetanového sýra
- 200 g směsi vařeného hrášku a vařené mrkve
- 1 červená paprika
- ½ zeleného pepře
- 2 ČL soli
- 6 ks vařených vajec
Tyto vynikající velikonoční řízky v luxusní hořčičné marinádě jsou u nás každý rok středem pozornosti
Příprava:
Vařené brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo je můžete rozmačkat vidličkou. Přisypte k nim sůl podle chuti, přidejte smetanový sýr a také máslo. Pečlivě promíchejte. Poté vložte na malé kousky nakrájenou červenou papriku, přidejte směs hrášku a mrkve a znovu důkladně promíchejte, ať se všechny suroviny a chutě krásně spojí.
Do podlouhlé formy na roládu nebo tlačenku či chlebíček vložte potravinářskou fólii a naneste polovinu připravené bramborové směsi. Uhlaďte povrch stěrkou. Vejcím odkrojte konce a položte jedno vedle druhého na směs, přimáčkněte. Nasypte zbytek brambor se zeleninou a znovu uhlaďte povrch. Přikryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice alespoň na 1 hodinu, aby vše hezky ztuhlo.
Napište komentář