Během těhotenství měla žena zvláštní pocit. Snímek ultrazvuku v nemocnici spustil paniku

Fotografie: Nevit Dilmen / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Ztráta miminka, na něž se všichni tak těší, je jednou z nejhorších věcí, která se může stát. Zažilo ji mnoho žen, přesto se ve své bolesti cítí často osamocené.

Možná jste si prošli něčím podobným jako tato žena, která se nebála o své zkušenosti promluvit. Ztráta dítěte je jedna z nejtěžších věcí, s níž se musí člověk vyrovnat. Překvapivé je, že ačkoliv potratem si za svůj život projde téměř každá čtvrtá žena, příliš se o tomto tématu nemluví. Emily se však nebála o svůj příběh podělit. Cítila se totiž velmi osamocená.

Sama věděla, že je něco hodně špatně

Emily Christine Fauverová žije se svým manželem v americké Lousianě. V roce 2018 se těšili na jejich malé miminko. Emily byla teprve v prvním trimestru, když šla po 8 týdnech na ultrazvuk. Tady se však dočkala zprávy, kterou nechce žádná nastávající maminka slyšet. „Neviděla jsem nic, protože moje tělo bylo jen několik hodin od potratu,“ cituje Emily web AmoMama.

Viděla stovky ultrazvuků a věděla, že tady je něco hodně špatně. Lékařka ji její tušení bohužel potvrdila. Srdíčko miminku už nebilo. Emily jen těžko zadržovala slzy. Ačkoliv k ní lékařka byla milá a doporučila jí odpočívat a plakat, rozhodně ji nepřipravila na všechnu tu bolest a situace, které teď měla před sebou.

Při běžném ultrazvuku lékaře polil studený pot. Takový jev ještě v životě neviděl

Mnoho žen si prošlo stejným smutkem

„Neřekla mi, že mi to mé tělo bude připomínat ještě několik týdnů, protože bude trvat tak dlouho, než se ‚vyčistí‘. Ani že se budu muset dívat, jak můj manžel pláče. Neřekla mi, jak těžké bude říct mámě, co se stalo. Neřekla mi, že moje tělo si bude myslet, že je těhotné, ještě několik týdnů,“ napsala v srdceryvném příspěvku na své Facebooku.

Cítila se tolik sama a nepochopená. Pak zjistila, že téměř každé čtvrté těhotenství končí potratem. Kde jsou všechny ty ženy? Rozhodla se napsat svůj smutný příběh a ten se po zveřejnění stal virálním. Nakonec zjistila, že si potratem prošla její matka, teta, sestra i nejlepší kamarádka její sestry. Uvědomila si, jak je důležité mluvit i o tak smutné věci, která se snad někdy bere jako nic, jako by vůbec nebolela.

„Nehledám lítost a nehledám odpovědi. Sdílím to proto, aby se možná alespoň jedna žena cítila méně osamělá a použila to jako připomínku nebo zprávu, že po tomto zlomeném srdci existuje naděje,“ dodala na závěr svého příběhu. A Emily se naděje splnila. Dnes má krásnou dcerku a synka, kterému bude v říjnu rok. Na SvětěKreativity už jsme psali o potratu a ztrátě dítěte. Jak se s nejtěžším momentem v životě žen vyrovnat?

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*