Při převozu sanitkou si pacient prošel skutečnou noční můrou. Kvůli hloupé chybě záchranářů bojoval o život

Fotografie: Jagro / Creative Commons / Attribution 2.0

Pracovník zdravotnické služby se omylem zamkl s pacientem uvnitř sanitky. Kritickou situaci zhoršovalo i nebezpečné horké letní počasí.

K neobvyklé situaci došlo po příjezdu záchranné služby na jedno z krakovských sídlišť v Polsku. Jeden z pracovníků se z neznámých důvodů s pacientem zamkl uvnitř sanitky. Stačila by ještě chvíle a mohlo dojít k tragédii. Panovalo horké letní počasí a uvnitř se nebezpečně začala zvyšovat teplota.

Neobvyklá situace při příjezdu sanitky

Situace, která se stala na jednom z krakovských sídlišť, šokovala celý internet. Na místo byla přivolána záchranná služba, která se měla postarat o pacienta trpícího rakovinou. Po zásahu záchranářů bylo rozhodnuto, že by muž měl být převezen do hospice. Když pracovníci záchranné služby přemístili pacienta do vozidla, kam jej doprovázel jeden ze zaměstnanců soukromého zařízení, došlo k uzamčení sanitky zevnitř, jak uvádí server Lelum.

Situace byla kritická, protože ten den vládlo skutečně horké počasí, teplota dosahovala více jak 30 stupňů Celsia, což znamenalo, že životy obou „uvězněných“ byly ve vážném ohrožení. Záchranáři se pokusili pomocí šroubováku otevřít dveře vozidla. Bohužel neúspěšně. Začali tedy hledat někoho, kdo by měl náhradní klíče od sanitky.

Kvůli obrovské chybě lékaře málem čelila největší životní ztrátě. Nikdo jejím tvrzením nevěřil

Syn pacienta vzal situaci do svých rukou

Syn nemocného pacienta údajně od začátku navrhoval rozbít okno, aby otce vysvobodil, ale podle bližších informací médií se zdravotníci báli nákladů spojených s touto akcí. Nakonec se ale syn přesto rozhodl vzít situaci do svých vlastních rukou a sám rozbil okno sanitky. V rozpáleném vozidle oba strávili asi 45 minut, jak píše RadioZet.

Zajímavé je, že majitel soukromé záchranné služby Maciej Kisiel-Dorohinicki má na tento incident úplně jiný názor, když tvrdí, že tam muž strávil pouhých 15 minut. Přiznal také, že se o situaci dozvěděl od novinářů. Později ve svém prohlášení zdůraznil, že podle něj je nejdůležitější lidský život, záchranáři by se proto neměli bát nákladů na rozbití okna v sanitce. Na SvětěKreativity jsme zmiňovali také případ, kdy taxikář zamknul ženu v autě, dokud nezaplatila.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*