Majitel netušil, co tato klisna dělá, dokud do stáje neumístil kameru. Záběry vyřešili kuriózní záhadu

Fotografie: OJjnr / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Tato klisna si získala na internetu velkou popularitu. Dokáže totiž něco neuvěřitelného a přesvědčit vás o tom mohou zábavné záběry.

Koně jsou podle mnohých chytřejší než lidi. A pokud ne chytřejší, tak minimálně více loajální vůči svému majiteli. Ochočit si tak velké zvíře samozřejmě není jen tak a vyžaduje to mnoho práce a úsilí. Někdy i přesto, že běžně poslouchají na slovo, mohou o samotě dělat pěknou neplechu. Důkazem je toho tato fríská klisna Mariska, která je expertem v otevírání různých dveří. Její dovednosti odhalila až nainstalovaná kamera, uvedl web Sdílejte.

Neuvěřitelné záběry chytré klisny 

Vše to začalo již dříve, kdy si majitelé stáje všimli, že jsou stáje každé ráno prázdné a koně se vesele pasou na louce. Nejprve si zemědělci mysleli, že to dělají potají děti z nedaleké vesnice, ale pravda byla úplně někde jinde. Na vině totiž byla velmi chytrá klisna Mariska, která již dlouhé měsíce otevírala stáje, aby se mohla dostat se svými přáteli co nejrychleji ven a užívat si svobody. Vše vyšlo najevo až v momentě, kdy byly do budovy instalovány kamery.

Jakmile záběry uviděli majitelé stájí, nemohli uvěřit svým očím. Klisna byla natolik chytrá, že svými ústy pomalu otevírala dveře za dveřmi a nakonec i branku na louku. Nebyly to tedy ani děti, ani jiný člověk, ale samotný kůň přímo z jejich farmy. Video se pak objevilo na YouTube a můžete si ho dnes zhlédnout i vy. Získalo si dokonce takovou oblibu, že už má přes 13 milionů zhlédnutí a tucet vtipných komentářů.

Radost z vnuka vydržela 10 vteřin: Babička si miminko sotva pochovala, když jí rodiče prozradili pravdu

Klisna Mariska dokonce uměla otevřít i lednici, což je patrné ke konci videa. Záběry jsou proto varování i pro ostatní majitele stájí, neboť by tímto způsobem mohli o své koně snadno přijít. Přesto se však jedná o něco úchvatného a je patrné, že tato velká zvířata také přemýšlí a jsou nejspíše velmi chytrá. Na webu SvětKreativity jsme také psali o několikahodinové záchranné akci hasičů, když nešťastný kůň propadl podlahou ve stáji.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*