Patříte-li mezi vyznavače moderního životního stylu a hledáte neotřelou kombinaci chutí, rozhodně by ve vašem jídelníčku neměla chybět japonská pochoutka s názvem sushi. Sushi v sobě snoubí čerstvé suroviny, unikátní chuť a také prvky kreativity.
Díky tomu si nejenom pochutnáte, ale při tvorbě vlastního sushi můžete rovněž uplatnit svoji fantazii. Sushi v současnosti spousta lidí považuje za výjimečný gurmánský zážitek a specialitu, ale jde spíše o vnímání naší společnosti v posledních letech. Tento pokrm původně vznikl z praktického důvodu – uchovat rybí maso déle čerstvé. Rybí maso se zabalilo do octové rýže, která se ale poté nejedla. Součástí sushi se rýže stala až později a rozšířilo se do takové míry, že každá oblast Japonska se vyznačovala specifickou kombinací a druhem sushi.
Jak si pochutnat na pravém sushi? Poraďte se s profesionály Sushi Upgrade v Praze a ochutnejte
Sushije natolik neobvyklá pochutina, že byste svou první ochutnávku měli svěřit profesionálům. Máte tak jistotu, že při přípravě byly použity čerstvé a kvalitní suroviny, personál vás navíc zasvětí do přípravy a zodpoví všechny vaše dotazy. Není nic horšího, než si první chuťové zážitky nechat zkazit nedbalou přípravou a – ještě hůře – nezkušeným personálem. Restaurace Sushi Upgrade Praha se specializuje na přípravu japonských a dalších tradičních asijských pokrmů.
Honí vás mlsná nebo přemýšlíte nad zdravým a plnohodnotným obědem? Sushi Upgrade v Praze nabízí dokonce polední menu za příznivou cenu. Místo italské pizzy tentokrát vyzkoušejte pravé Japonsko a uvidíte, že nebudete litovat. Kuchaři pracují pouze s čerstvými surovinami a podle postupů asijské kuchyně. Díky dlouholetým zkušenostem z asijské kuchyně připraví tradiční sushi, polévky, předkrmy nebo dezerty. Nové chuťové zážitky a vjemy máte na dosah ruky buď na adrese Opletalova 29 v Praze 1, nebo v pohodlí domova v rámci rozvozu. Platba stravenkami či kartou je samozřejmostí.
Základní druhy sushi pro jednodušší výběr
Představa syrové ryby s rýží zabalené v řase je velmi zakořeněná a častá, ale nikoli pravdivá. Sushi nabízí bohaté chutě a jejich variace. Jednotlivé druhy se vyznačují specifickými vlastnostmi a při výběru z jídelního lístku může nezkušený zákazník poněkud tápat. Zde přinášíme základní informace a rozdělení druhů:
- Maki– Ryby jsou zabaleny do ochucené rýže a mořské řasy Nori. Místo ryby lze použít i jiné mořské živočichy, doplněné zeleninou nebo dalšími surovinami.
- Uramaki– Maki „naruby“. Ryby nebo jiní mořští živočichové se nejprve obalí v řase a poté v rýži.
- Nigiri– Rýže zpracována do malého válečku, na který je položen plátek lososa, tuňáka či krevety. Lze použít také japonskou vaječnou omeletu či zeleninu.
- Temaki– Z řasiNori se vytvoří kornout, který se naplní rýží, rybou a zeleninou.
- Gunkan– Lodička z řasiNori nebo plátku ryby, do které se vloží rýže, mořské plody, kaviár či pomazánka z tuňáka.
- Chirashi– V podávané misce je ryba, zelenina a další ingredience, vše podávané na vrstvě ochucené rýže.
- Sashimi– Syrové maso řezané na plátky, je servírované s wasabi a sójovou omáčkou.
Sushi je nejenom velice chutné, ale díky složení dodá vašemu tělu potřebné nenasycené mastné kyseliny, proteiny, minerály a jód. Unikátní kombinace látek představuje ideální prevenci vůči civilizačním chorobám a podpoří fungování celého organismu. Z vitaminů sushiobsahuje vitamin D, vitamin A nebo B12, látky fosfor, vápník a bílkoviny.
V Sushi Upgrade v Praze vás rádi přivítají každý den. Využít můžete rovněž služby rozvozu po Praze a okolí.