Dopřáváte si pravidelně lahodný šálek kávy? Děláte dobře, pití kávy má vliv na tyto procesy v těle

Fotografie: Depositphotos

Díky své chuti a povzbuzujícím vlastnostem je káva nejvíce konzumovaným horkým nápojem na světě. Pochází z několika zemí a pije se různými způsoby.

Toto černé zlato má mnoho ctností, které jsou dobré pro tělo i morálku. Zvyšuje náladu a dodává energii k probuzení a zahájení dobrého dne správnou nohou. Jaké jsou tedy jeho četné netušené výhody, které tělo dostává, a proč byste měli pít tento černý nápoj, který vám chce tolik dobrého?

Káva stimuluje mozek

Káva stimuluje pozornost a zlepšuje koncentraci. Studie univerzity v Barceloně ukázaly, že mozek funguje efektivněji, pokud jsou kofein a glukóza konzumovány společně. Navíc pití ranní kávy snižuje riziko deprese. Zmizí negativní myšlenky. Káva díky svým antioxidantům zvaným polyfenoly udržuje depresi, snižuje chronická onemocnění a předčasné stárnutí, jak uvádí studie Americké neurologické akademie.

Fotografie: Freepik

Další dobrou zprávou je, že káva snižuje riziko cukrovky. Lidé, kteří pijí alespoň čtyři šálky kávy denně mají o 50% nižší riziko cukrovky. A každý další šálek vede ke snížení o téměř 7 %. Kromě toho káva chrání pře Alzheimerovou chorobou. Mírná a pravidelná konzumace kávy může mít také neuroprotektivní účinky proti mírnému kognitivnímu poškození, které zůstává předzvěstí Alzheimerovy choroby a demence.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]