Nevíte co rychlého a chutného upéct a očekáváte návštěvu? Vyzkoušejte toto lahodné a nadýchané suflé, které si zamilujete.
Recept na jemné suflé, které se vám bude rozpouštět v ústech. Je velmi jednoduchý a oblíbený, příprava je snadná a nezabere vám mnoho času. Všichni členové rodiny si ho oblíbí, i vaši přátelé ho budou milovat. Pokud čekáte návštěvu nebo plánujete rodinou oslavu je toto suflé dokonalá volba.
Ingredience na jednoduché suflé
Těsto na suflé je opravdu jednoduché a zvládne ho každý. Pokud dodržíte postup nemusíte se bát, že se vám nepovede. Ingredience jsou běžně dostupné v každém obchodě a nemusíte shánět žádné speciální suroviny. Na ozdobení lze použít čokoládu, karamel nebo čerstvé ovoce dle vaší chuti. Na jemné suflé budete potřebovat:
- 4 vejce
- 250g filadelfského sýra
- 400 g kondenzovaného mléka
Návod na nadýchané těsto
Nejprve oddělte bílky od žloutků. Z bílků pomocí mixéru vyšlehejte hustý sníh. Poté smíchejte žloutky se sýrem a vyšlehejte dohladka Dále postupně přimíchávejte kondenzované mléko. Nakonec do těsta přidejte sníh. Sníh nedávejte najednou, ale pomalu a vařečkou ho lehce vmíchávejte, dokud nevznikne dokonalé hladké těsto. Míchejte těsto opatrně, aby sníh zůstal nadýchaný a tím i celé těsto.
Pečení dokonalého suflé
Formu vyložte pečícím papírem, pokud nemáte doma pečící papír, můžete formu vymazat máslem a vysypat hrubou moukou nebo i kokosem. Formu umístěte do pekáče, do kterého nalijete horkou vodu.
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte přibližně 45 až 50 minut, dokud koláč nebude krásně zlatavý. Po upečení vypněte troubu a nechte dort ještě uvnitř, otevřete dvířka a než ho vyjmete počkejte ještě 30 minut a nechte ho v troubě dojít.
Servírovaní lahodného suflé
Suflé nechte vychladnout a vyjměte i s pečícím papírem z formy a posypte moučkovým cukrem a můžete podávat například k odpolední kávě. Suflé je opravdu velmi nadýchané a jemné. Pokud jste milovníci čokolády můžete si jí rozpustit a dort s ní polít, vznikne vám dokonalý dezert, který si opravdu oblíbíte. Na ozdobení a dochucení můžete použít i čerstvé ovoce, například jahody nebo maliny a šlehačku. Pokud jste milovníci karamelu vyzkoušejte suflé polít čerstvým domácím karamelem, je to dokonalá kombinace.
Kdo tento dezert ochutná už nebude chtít žádný jiný a návštěvy vás budou prosit o recept, protože nic lepšího ještě nikdy nejedli, nakonec budou překvapeni, že se skládá jen ze tří ingrediencí.