Připravte si domácí pizzu pomocí tohoto jednoduchého receptu. Pokud jí jednou ochutnáte, už nikdy více nevkročíte do pizzerie.
Kdo by neměl rád pizzu. Je to jednoduchý pokrm, na kterém se toho nedá moc co zkazit. Přemýšleli jste však nad tím, že byste si jednu takovou zkusili připravit za pomoci vlastních sil doma? Pokud ano, tak je pro vás tento recept právě to, co nyní potřebujete. Postup je sice jednoduchý a nezabere ani mnoho času, ale výsledek vás natolik překvapí, že již nikdy nevkročíte do žádné pizzerie.
Zvláštní cesta autobusem
Na co utrácet spoustu peněz za předražené pizzy z restaurace, když si jednu takovou můžete připravit sami doma? Tento recept se opravdu od originálu neliší a pokud hledáte nějakou novou výzvu, rozhodně byste jej měli vyzkoušet. Příprava vám nezabere téměř žádný čas a výsledek bude tak chutný, že již nikdy nevkročíte do žádné pizzerie. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav ihned. Budete potřebovat následující ingredience:
- 250 mililitrů kefíru
- 1 ks vejce
- 0,5 čajové lžičky soli
- 0,5 čajové lžičky cukru
- Prášek do pečiva
- 1 čajová lžička slunečnicového oleje
- 160 gramů pšeničné mouky
- 2-3 lžíce kečupu
- 100 gramů šunky
- 2-3 ks žampiony (není povinné, pokud nemáte rádi houby)
- 150 gramů mozzarelly
Postup pro přípravu:
- Nejprve vypracujte těsto: Kefír o pokojové teplotě nalijte do misky a přidejte do něj vejce, cukr a sůl. Přísady pořádně promíchejte, aby vzniklo homogenní těsto.
- Do mísy s kefírem dále prosejte mouku spolu s práškem do pečiva a směs opět pořádně promíchejte. Těsto by nyní mělo mít konzistenci zakysané smetany (v případě potřeby přidejte ještě trochu mouky).
- Připravte si plech o rozměrech 32 x 25 centimetrů (nebo přibližně) a vymažte jej olejem. Vlijte do něj těsto a rovnoměrně jej rozprostřete.
- Navrch směsi nyní přidejte kečup nebo rajčatovou omáčku a pořádně ji rozetřete.
- Dále navrch položte plátky šunky a žampiony.
- Pizzu nechte péct v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 10 až 15 minut. Poté na ni rozprostřete nastrouhaný sýr a nechte ji v troubě ještě 10 minut, aby se rozpustil.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Pokud chcete, aby byla kůrka vaší pizzy tenčí, můžete použít větší plech. Navíc, pokud se vám některá z ingrediencí navrchu nelíbí, můžete ji zaměnit za jakoukoliv jinou libovolnou přísadu. Recept je velmi flexibilní a proto záleží pouze na vás, jak s ním naložíte.