Na světě asi není moc lidí, co by nemělo rádo bramboráky. V České republice rozhodně patří mezi nejoblíbenější jídla. Ale ne každý je umí perfektně připravit.
Když se rozhodnete udělat si na oběd bramboráky, určitě toužíte po tom, aby byly dokonale křupavé a šťavnaté. Bohužel, ne vždy se to podaří a tak neustále zkoušíte nové a nové recepty, do kterých se přidává například jedlá soda nebo prášek do pečiva. Nic z toho ale nebudete potřebovat, důležitá je jen jedna jediná věc, a tou jsou právě brambory.
Co budete potřebovat
Na bramboráky toho moc potřeba není, nejdůležitější a nejpracnější část je bohužel strouhání. Každopádně potřebovat budete:
- 5 brambor
- 2 vejce
- 1 cibuli
- 3 polévkové lžíce mouky
- sůl, pepř
- koření na bramboráky
- dle uvážení česnek
- bylinky
V čem spočívá trik
Křupavé bramboráky se vám z mladých brambor nikdy nepovedou, protože obsahují menší množství škrobu. Pokud je tedy máte, přidejte do nich o to více cibule. Tři brambory nastrouhejte na hrubším struhadle a cibuli si očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Nejlepší bude, když z brambor ještě potom vylijete přebytečnou vodu, kterou pustily.
Za chvíli budete smažit
Do brambor vmíchejte cibuli, mouku, sůl, pepř, koření na bramboráky, prolisovaný česnek a bylinky. Bramboráky smažte na rozpáleném oleji z obou dvou stran. To, že jsou hotové, poznáte tak, že jsou trošku načervenalé a křupavé. Nejlépe se k bramborákům hodí nějaký česnekový dip nebo další různé omáčky.
Samozřejmě si k nim můžete udělat nějakou masovou směs, ale i samotné bramboráky jsou naprosto luxusní záležitost. Přejeme vám dobrou chuť!