Kdo by neměl rád dobře udělaná kuřecí prsa? Je to nejoblíbenější maso nejen u dětí, ale také u většin dospělých.
Kuřecí prsa jsou to nejlepší maso, ale jejich největší problém je, že je opravdu těžké udělat je šťavnatá. A to z toho důvodu, že vlákna v mase rychle vysychají, když jsou vystavována vysoké teplotě. Proto moc lidí nemá v lásce vaření kuřecího masa a raději si vyberou třeba kotletu. Ale s tímto jednoduchým trikem už se vám nikdy nestane, že byste kuřecí prsa měli vysušená.
Co budete potřebovat
- kuřecí prsa
- 1 lžičku oleje
- 1 polévkovou lžíci sójové omáčky
- rozmarýn, pepř a hořčice dle chuti
Není to žádná věda
Natrhejte si několik kusů alobalu, do kterých budete dávat kuřecí prsa. Ty namažte rostlinným olejem tak, jak to máte rádi, přidejte sójovou omáčku a posypte rozmarýnem a dalším kořením dle vaší chuti. Rozhodně nemusíte solit a to z toho důvodu, že soli je v sójové omáčce víc než dost, takže by to bylo spíš přesolené, a to nechcete. Poté prsa namažte hořčicí, také tak, jak chcete.
A je skoro hotovo
Nyní kuřecí prsa dejte třeba na hodinu do lednice, ať se do nich dostane co nejvíc koření. Po té hodině dejte každé prso do nachystaného alobalu a pořádně je zabalte.
Všechny prsa v alobalu vyskládejte do zapékací mísy a dejte do trouby, kterou si předehřejte na 220 stupňů. Prsa pečte přibližně 15 minut, déle rozhodně ne.
Takhle udělané kuřecí maso můžete podávat s různými omáčkami, saláty nebo třeba brambory. To už záleží jen na vás a na vaší chuti. Malý tip na závěr: Skvěle se do této marinády hodí také lžička medu, která pokrmu dodá tu správnou chuť.