Jednoduché brambory a všichni sousedé budou prosit o recept: Bramborové tyčinky, které můžete pojídat místo brambůrků

těsto na bramborové tyčinky

Pokud vás občas večer u televize přepadne chuť na něco slaného nebo potřebujete nachystat občerstvení, vyzkoušejte tyto bramborové tyčinky.

V momentě, kdy zjistíte, že k vám mají dorazit hosté, většinou sáhnete po nakoupených zásobách sladkých a slaných pochutin. V případě, že ale nemáte zrovna doma nic takového, budete muset být trochu kreativní. Naštěstí si můžete připravit tyto bramborové tyčinky, které jsou skvělé i pro pojídání jen tak u televize.

Co budete potřebovat

Na přípravu těchto bramborových tyčinek budete potřebovat několik surovin. Nachystejte si proto tyto ingredience:

  • 200 g brambory
  • 1 sklenice mléko
  • 1 ks vejce
  • 1 ČL cukr
  • 5 g suché droždí
  • 1 ČL sušený česnek
  • 1 ČL mletá sladká paprika
  • 70 g klobáska / salám
  • 250 g mouka
  • koření

Postup přípravy zvládne i začátečník v kuchyni

Existují recepty, které si mohou dovolit udělat pouze ti, kteří mají v kuchyni hodně zkušeností a zvládnou připravit různé pokrmy. Naštěstí jsou ale i recepty, na které nemusíte být vyučený kuchař nebo mít zkušenosti s vařením. Bramborové tyčinky patří mezi ty jednodušší recepty, takže se do jejich přípravy může pustit úplně každý.

Jako první si vezměte k ruce brambory, oloupejte je a uvařte, jako kdybyste dělali klasické brambory k obědu. Poté z nich udělejte pyré a k němu do mísy přilijte mléko. Vše poté rozšlehejte metličkou. Nakonec přidejte droždí, cukr a vše dobře promíchejte také metličkou nebo jiným kuchyňským náčiním.

kaše

Postupně přidávejte další suroviny

Do kaše nyní přidejte vejce, promíchejte a hned poté přisypte všechno koření, které je potřeba použít na tento recept. Následně si vezměte nůž, kuchyňskou destičku a nakrájejte omytou zeleninu nadrobno. Až budete mít všechnu zeleninu nakrájenou, opět ji přidejte ke kaši. Nyní byste se měli pustit do krájení klobásky. Ta by měla být zpracována najemno a poté ji můžete rovnou přidat ke kaši.

Těsto máte téměř hotové

Protože už jste do těsta přidali téměř všechny suroviny, zbývá vám ještě přisypat mouku. Pokud se vám bude zdát, že poté je těsto stále příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky. Poté uhněťte hezké těsto a jakmile budete mít hotovo, dejte jej zpět do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a dejte na hodinu a půl na teplé místo.

Vytvořte bramborové tyčinky

Po uplynutí doby, kdy jste měli těsto nechat na teplém místě, přidejte do směsi ještě 50 g mouky a promíchejte. Následně se můžete pustit do tvoření bramborových tyčinek. Ty uděláte tak, že si těsto dáte do potravinářského sáčku a následně uříznete 1 roh. Do hrnce či pánve si nalijte potřebné množství oleje, zahřejte jej a ze sáčku postupně vytlačujte těsto.

smažení tyčinek

Smažení v oleji

Po cca 8 cm těsto vždy ustřihněte a nechte odpadnout do oleje. Takto vytvoříte tvary tyčinek, které musíte smažit v oleji do doby, dokud nezačnou být tyčinky krásně zlaté. Poté je vyndejte a rovnou pokládejte na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný olej. Bramborové tyčinky nakonec podávejte se smetanovou omáčkou nebo jinou vaší oblíbenou omáčkou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*