Těstoviny cannelloni jsou oblíbené pro svůj tvar. Velké těstovinové trubky totiž můžete snadno naplnit libovolnou směsí, zapéct v troubě a chutné jídlo je rychle hotové.
Pokud často připravujete zapečené těstoviny nebo lasagně, určitě vyzkoušejte použít i těstoviny cannelloni. Což jsou široké těstovinové trubičky, které můžete plnit vámi zvolenou směsí. V tomto receptu použijte k naplnění smetanovou omáčku s rybou. Těstoviny bohatě zasypte sýrem a pak už jen nechte troubu, aby vše zapekla. Vynikající jídlo je připravené raz dva.
Ingredience potřebné na zapečené cannelloni
- 3 cukety
- 3 filety z platýse
- sýr Gruyere nebo ementál
- 12 trubiček cannelloni
- sladká smetana
- šťáva z citronu
Postup přípravy receptu
Cukety očistěte a nakrájejte je na kostičky. Rozehřejte si olej na pánvi a kostičky na ni dejte restovat. Filety z platýse pokapejte citronovou šťávou a přidejte k cuketě na pánev. Restujte filety z obou stran. Jakmile cuketa změkne pokapejte ještě citronovou šťávu a vše osolte. Filety si vyndejte bokem a do pánve přilijte 12% smetanu.
Mezitím si dejte vařit hrnec s vodou a trubičky cannelloni vložte na krátkou chvíli do vroucí vody, aby trochu změkly. Maximálně však pět minut, jinak by se vám špatně plnily. Cannelloni vyndejte a nechte trochu vychladnout. Filety nakrájejte na menší kousky vraťte zpět do smetanové omáčky a promíchejte. Nyní je potřeba směsí trubičky naplnit.
Pomozte si malou lžičkou a každou trubičku naplňte smetanovou nádivkou. Naplněné trubičky skládejte do vymazaného pekáčku vedle sebe. Jakmile máte naplněno, zbylou omáčku nalijte navrch a vše zasypte nastrouhaným sýrem. Nejlépe se hodí ten typu ementál, ale můžete použít i parmezán. Pekáček vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 200 °C po dobu 20 minut.
Nejlepší večeře, jakou jsem kdy vařila: Lahodný recept za 45 minut, přivezla jsem ho od italského kuchaře
Jakmile je jídlo hotové, vytáhněte pekáček z trouby, nechte chvíli vychladnout a můžete servírovat. Jako příloha se nejlépe hodí čerstvý zeleninový salát. Dobrou chuť.
Napište komentář