V obchodech se prodává falešný černý pepř. Díky tomuto testu jej okamžitě poznáte

Fotografie: Parvathisri / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Na trhu se objevil falešný černý pepř, který je jen těžko k rozpoznání od toho pravého. Naučte se jednoduché triky, jež vám pomohou, abyste koupili ten správný.

Možná by vás to nikdy nenapadlo, ale falešné už může být kde co. Dokonce i koření. Na trhu se objevil falešný černý pepř, který je těžko rozeznatelný od toho pravého. Abyste však neohrozili své zdraví i zdraví ostatních členů rodiny, osvojte si pár triků, které vám pomohou identifikovat, zdali pořizujete pravý, či falešný černý pepř.

Položte jej na rovnou plochu

Pokud se chystáte koupit černý pepř a rádi byste si byli jistí, že pořizujete ten správný, nejprve jej položte na rovnou plochu a jemně na něj zatlačte prstem. Tento test se dělá z toho důvodu, že falešný černý pepř jen tak nerozmáčknete, museli byste vynaložit příliš velké úsilí. Pokud se vám to však podaří, přivoňte si. Pravý černý pepř při rozdrcení uvolní silné štiplavé aroma a zanechá za sebou trochu oleje, jak informuje server TastingTable.

Podrobte jej vodnímu testu

Dalším velice jednoduchým trikem, jak určit, zdali je černý pepř falešný, či nikoli, je test s vodou, jak uvádí web VyaparTalks. Nalijte do sklenice vodu a vhoďte do ní kuličky černého pepře. Pokud budou plavat na hladině, pak věřte tomu, že jste si právě koupili falešný. Jakmile však začnou klesat ke dnu, můžete být v klidu, pepř je pravý.

Nenaleťte podvodníkům, kteří prodávají falešný med. Náhražku od toho pravého poznáte snadno

černý pepř
Fotografie: Freepik

Proč je falešný černý pepř škodlivý

Pokud byste měli tendenci uvažovat, že není důležité, zdali si kupujete falešný, či pravý černý pepř, věřte, že pokud vám nezáleží na chuti, tak by vám mělo záležet na vašem zdraví. Falešný černý pepř může být škodlivý, budete-li jej používat při vaření, zkazíte chuť jídla a zároveň ohrozíte své zdraví. Při pravidelné konzumaci falešného černého pepře se následně mohou objevit příznaky jako svědění, vyrážka a zarudnutí pokožky.

Hlídejte si, jaké suroviny používáte při vaření. Zdánlivě nevinný přehmat se vám může stát osudným. Spousta potravin může být pro vaše tělo škodlivá, je potřeba si proto hlídat signály, které k vám vaše tělo vysílá.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*