Tyto cuketové placičky si zamiluje každý, kdo jich ochutná. Jsou skvělé a na večeři úplně ideální. Jen je vyzkoušejte.
Cuketa je zelenina, ze které se dá připravit víceméně úplně všechno. Je ideální pro přípravu různých letních pokrmů, které nejsou náročné na přípravu a v létě dostatečně zasytí. Vyzkoušejte si udělat tyto cuketové palačinky, které můžete jíst jak na snídani, tak na večeři. Budou je milovat všichni, dokonce i vaše děti. Tak směle do toho.
Co budete potřebovat
- cuketa, 1 ks
- vejce, 2 ks
- teplé mléko, 300 ml
- mouka, 200 g
- prášek do pečiva, 1 lžička
- sůl, pepř, tymián a další koření podle chuti
- strouhaný sýr, 200 g
- cibule, čtvrtka
- zelenina
Je to velmi jednoduché
Nejdříve si nastrouhejte cuketu na struhadle, osolte a promíchejte. Vejce si smíchejte s mlékem a míchejte úplně do hladka. Do mléka si nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva a udělejte těsto. Mělo by být husté a hladké. Z cukety pořádně vymačkejte šťávu a poté ji dejte do těsta a opět promíchejte.
Cibuli si nakrájejte úplně nadrobno spolu s bylinkami podle vaší chuti a také ji přidejte do těsta. Sýry si také nastrouhejte a pořádně promíchejte s těstem. Ještě přidejte různé koření a pepř podle chuti. Pánev si vymažte olejem a na ni dejte trochu těsta. Na mírném ohni smažte zeleninové placky. Smažte 5 minut na každé straně.
S čím podávat
Tyto měkké zeleninové placky podávejte s různými omáčkami podle vaší chuti. Například si vyrobte česnekové máslo. Na jeho přípravu smíchejte změklé máslo s nadrobno nasekaným koprem a rozmačkaným česnekem. K těmto palačinkám je to totiž to nejlepší, co můžete udělat. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář