Tak dokonale vláčné palačinky dosud uměla jen moje babička. Nyní mi prozradila své tajemství

Palačinky se sycenou vodou těsto v pánvi s naběračkou
Fotografie: Sutterstock

Palačinky patří v mnoha rodinách k oblíbeným snídaním, obědům i dezertům. Díky našemu jednoduchému triku se po těch vašich jen zapráší.

Kombinace jemného těsta a sladké náplně je vždy zárukou skvělého požitku. Co je ale klíčem k dokonalým palačinkám? Jedno malé tajemství. Trik, který znaly naše babičky. Přidejte do těsta kapku speciální přísady, která jej zjemní a dodá mu skvělou chuť. Ať už palačinky podáváte s čokoládou, zmrzlinou, ovocem nebo jen cukrem, tento recept vás určitě nezklame.

Dokonale jemné palačinky

Ano, palačinky jsou rychlé a na přípravu snadné. Důležité je ale dosáhnout správné konzistence těsta. V tomto receptu nehledejte složitost ani drahé suroviny. Tajemstvím je přidat do těsta sycenou vodu, která ho učiní lehčím a nadýchanějším. Výsledek překvapí svou chutí a jemností. Pro dosažení skvělých výsledků je samozřejmě důležité  i použití kvalitních surovin. Palačinky jsou ideální k podávání s ovocným džemem, čokoládovou polevou nebo jen sypané cukrem a skořicí.

Ingredience:

  • Mléko -1 šálek;
  • Vysoce sycená voda – ¾ šálku;
  • Hladká mouka – 1 šálek;
  • Vejce – 2 ks;
  • Olej – 50 ml;
  • Sůl – špetka;
  • Přepuštěné máslo na smažení.

Vynikající jablečné lívance: Plátky jablek stačí zabalit do těstového županu

Postup přípravy palačinek:

  • Do mísy opatrně rozklepněte vejce.
  • Přidejte prosátou hladkou mouku promíchanou se solí.
  • Přimíchejte mléko a olej.
  • Vše promíchejte, až vznikne jednotná hmota.
  • Nakonec přilijte dobře vychlazenou perlivou vodu z čerstvě otevřené láhve.
  • Jemně míchejte, dokud se ingredience řádně nespojí.
  • Na dobře rozehřáté pánvi smažte palačinky.
  • Můžete je smažit bez tuku nebo povrch pokrmu lehce potřít přepuštěným máslem.
  • Těsto je nejlepší použít do 20 minut od přípravy, aby byly zachovány vlastnosti sycené vody.
  • Tento recept na palačinky je nejen jednoduchý, ale i velmi variabilní.

Palačinky se sycenou vodou těsto v bílé misce s nálevkou a s metlou

  • Vyzkoušejte různé náplně a zdobení dle vaší chuti a fantazie.
  • Tip: Protože základní těsto neobsahuje cukr, palačinky můžete upravit také naslano. Výborné  budou se sýrem, šunkou i zeleninou.
  • Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*